Moja Crvena Zvezda
Архива

Nikolić: „Očekujte agresivnu i borbenu Zvezdu“

Uroš Nikolić
Uroš Nikolić

U maksimalnim uslovima koje pružaju smeštajni kapaciteti i sportski objekti u sklopu hotela Vaitai na Zlatiboru, košarkaši Crvene zvezde Beograd se pripremaju za novu sezonu. Plan i program rada je obiman, a prvotimci treniraju nesmanjenom žestinom kako bi se ispunili svi zacrtani ciljevi.

Trener Crvene zvezde Beograd Milivoje Lazić na pripremama na Zlatiboru radi sa 15 igrača. Dvojica perspektivnih košarkaša opravdano izostaju – Sava Lešić je sa reprezentacijom na Univerzijadi u Kini, dok je Uroš Nikolić na poštedi zbog povrede:

-Imam manjih problema sa preponom. To je povreda koju vučem mesec dana, pa sam u dogovoru sa lekarskim timom i stručnim štabom odlučio da trenutno odmaram i potpuno ozdravim kako bih bio potpuno spreman za sve napore. Nije ništa strašno, ali jednostavno niko u klubu nije želeo bilo šta da rizikuje. Moram da budem strpljiv – kaže Nikolić.

Prognoze oko njegovog oporavka su vrlo optimistične:

-Nadam se da ću uskoro na teren. U stalnom sam kontaktu sa medicinskom službom i stručnim štabom, koji ništa ne žele da prepuste slučaju. Situacija se pomno prati, ali ne bih mogao da dajem tačne prognoze kada ću početi da treniram. Sve naznake ukazjuju na to da neću morati još dugo da čekam. Ne mogu da opišem koliko sam se uželeo igre i treninga. Zaista sam željan novog dokazivanja – naglašava Nikolić.

Strukturne i organizacione promene koje su se dogodile u klubu posebno su obradovale Nikolića.

-Veoma sam srećan što se to konačno dogodilo. To je ono što smo svi priželjkivali i željno iščekivali, da Zvezda konačno stane na noge. Više ne gledamo u prošlost, okrećemo se budućnosti za koju se svi nadamo da će biti svetla.

Iako je odvojen od saigrača, Nikolić ima sve informacija iz ekipe:

-U stalnom sam kontaktu sa Nedovićem i Cvetkovićem kao i Andrejom Milutinovićem. Nas dvojica se dugo i odlično poznajemo pošto smo zemljaci, obojica smo iz Batočine, tako da pratim šta rade. Svi ističu izvanredne uslove za rad, da je atmosfera na Zlatiboru radna i maksimalno pozitivna što me raduje.

Prema svima najavama, NLB liga će u predstojećoj sezoni biti veoma kvalitetna, sa dosta jakih timova, pa će po rečima Nikolića posao biti veoma težak:

-Ono što mogu da obećam je velika posvećenost radu i maksimalna borbenost i zalaganje. Siguran sam da će to biti uočljivo na terenu i da će navijači to prepoznati. S obzirom da imamo mladu ekipu naša osnovna karakteristika bi trebalo da bude agresivnost i borbenost. U tom segmentu bi trebalo da prednjačimo.

Partner Urošu Nikoliću u reketu za sada je Mile Ilić:

-O Miletu Iliću i njegovim kvalitetima ne treba trošiti reči. Iako je mlad momak iza sebe ima karijeru za respekt, a to dokazuje i činjenica da je ovog leta bio na pripremama reprzentacije. Zaista će mi biti čast da zaigram pored njega i siguran sam da ću uz tako kvalitetnog centra i ja napredovati – zaključio je Nikolić.

Повезане вести

4 comments

Leave a Comment