Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеПрипремеФудбал

Терзић: Звали смо Красића и Жигића; Божовић: Нећемо доводити играче само да бисмо то рекли

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић потврдио је у разговору за Вечерње Новости да су вођени преговори са некадашњим репрезентативцима Николом Жигићем и Милошем Красићем, али да је јако тешко очекивати да се ти трансфери реализују.

– Разговарали смо са Жигићем и Красићем, то су играчи који би донели квалитет, али ипак није лако довести играча који у иностранству више зарађује на месечном нивоу, него што би у Звезди добио за годину дана. Проблем је и чињеница да имају породице, дуго су у иностранству, деца иду у школу – изјавио је Терзић на почетку припрема за нову сезону.

Он је додао да Звезда неће журити са појачањима, јер је тренер Божовић инсистирао да се нико не доводи док се не упозна са тимом.

– Надамо се да ће Катаи да се врати, пошто смо са Олимпијакосом направили договор. Имамо динамику и планове, а жеље су Гаћиновић, Иванић и Срнић. Међутим, и њих је тешко довести, тренутно ни физички нису ту, имају чврсте уговоре и у раскораку смо између жеља и могућности.

Што се тиче доласка Милана Родића, он жели да дође, направљен је договор, али Зенит отежава ситуацију јер желе да почне припрерме са клубом.

Према Терзићевим речима клуб ће урадити све да петорица младих – Рајковић, Јовић, Ристић, Грујић и Јовановић остану, бар још једну сезону.

– У случају добре понуде, инсистираћемо да сваки од њих остане бар још сезону на позајмици – поручио је он.

Тренер црвено-белих Миодраг Божовић рекао је да екипа, уз два-три појачања, може да се бори за шампионску титулу.

– Гледао сам доста утакмица, отишао је практично само Лазовић, уз пар појачања очекујем борбу за највиши пласман – истакао је он и додао да ће учинити све да се оствари што бољи резултат на европској сцени.

Божовић је навео и да никако не сме да се направи грешка приликом избора појачања.

– Не желимо да се појачамо само да бисмо то рекли. Више ће се знати када видим са чиме располажем, а формирање тима требало би да се заврши до почетка првенства – поручио је Божовић.

Звезда у словеначке Терме Чатеж креће 16. јуна и током припрема одиграће пријатељске утакмице против Словенградеца, Крке и Карпата.

Повезане вести

4 comments

pera јун 12, 2015 at 17:50

Moj skromni komentar ako bih želeo da pomognem Zvezdašu Božoviću je da uprkos njegovom ubedjenju da ne angažuje kondicionog trenera ipak dovede čoveka koji zna da radi taj posao. Još nešto ne nadtrči li tim Zvezde sve protivnike onda ne treba da bude Zvezda. Igrači koji se late našeg dresa moraju da znaju šta ih čeka dakle pre svega moraju da trče više od protivnika. Da bi tako bilo neko mora da se non stop time bavi. Dakle igračeve trkačke sposobnosti moraju da se non stop prate i proveravaju. Kad se primeti pad kondicije pojačava se personalni rad na poboljšanju. Šta sve pametan kondicioni trener može da pomogne u razvoju igrača je iluzorno komentarisati. Srpski igrači slabo pokrivaju prostor jer nemaju snage za to i non stop kasne. Izuzmemo li i obučenost koja je ranije bila dominantna nad protivnikom prosto je logično da se fizika mora unaprediti da bismo dobili tim koji može da ispuni zahteve trenera.

Reply
Ankee јун 12, 2015 at 16:09

Kao sto vec jednom rekoh, mogli bi da probaju da postignu dogovor sa Djenovom oko kratke pozajmice Lazovica, s obzirom da oni nece igrati u Evropi, a mi cemo bar kvalifikacije. Ko god sad dodje kao krilo, nece stici da se uigra za kvalifikacije, a Laza je vise nego zasluzio Evropu. Sem krila, ocajnicki nam treba neko ko ce na sredini terena doneti iskustvo i uneti malo sigurnosti u tim.

Reply
Aleksandar јун 12, 2015 at 13:02

Alibi terza napolje iz zvezde, sve ti nemas uslove za rad i tesko ti je, odlazi covece vise ne mogu da te slusam, tebe i tvoje lagarije za siroke narodne mase, ko jos veruje ovom? NIKOG nije u stanju da dovede, utakmica nam za 20 dana, sta treba da nas izbaci neki amaterski klub da se obruka ime i istorija kluba, jer sa ovim timom ne mozemo biti ni medju prvih 5 u raspaloj domacoj ligi. Otisao Lazovic koji je bio pola tima otisao a NIKOG NISU DOVELI! nesposobni su to su dokazali, mogu samo drvored iz jsl da dovedu tipa Matos. TERZICU ODLAZI!

Reply
josif јун 13, 2015 at 10:06

Uglavnom se slazem brate sa tobom,posebno oko Terze ali toliki pesimizam sto se tice prvog kola nije potreban.Amatere mozemo dobiti i sa ostatkom tima iz prosle sezone,ja mislim da tim Kahriman-Pavicevic,Jovanovic,Petkovic,Andjelkovic-Kovacevic,Ristic,Avramovski,Katai-Orlandic,Jovic sasvim dovoljan za prvo kolo,tu su jos Grujic,Cvetkovic,Stojanovic,Mbodj ali se u medjuvremenu moraju dovesti 3-4 igraca na deficitarnim pozicijama koji ce da pojacaju konkurenciju i donesu iskustvo tako da za drugo kolo LE i pocetak JSL budemo kompletirani.Pozz.MKD

Reply

Leave a Comment