Moja Crvena Zvezda
Архива

Prosinečki i Kovačević pred gostovanje Smederevu

Kovačević,Prosinečki i Nikolovski na konferenciji

Kad se poraz prespavao i delimično preboleo, jer vremena za tugovanje nema pošto nas čekaju nove utakmice u kojima se ne sme podbaciti, održana je na Marakani još jedna redovna pres-konferencija, kojoj su prisustvovali šef stručnog štaba crveno-belih, Robert Prosinečki i njihov kapiten, Nenad Kovačević.
Glavna tema je bila predstojeća utakmica sa Smederevom.
– Posle jučerašnjeg poraza, moramo se okrenuti prvenstvu. Prošle godine je Smederevo bilo problematično, ali nama nema druge nego da idemo isključivo na pobedu. Odlazimo tamo da uzmemo tri boda, a posle imamo pauzu od 14 dana kada ću imati vremena da dobro porazgovaram sa igračima. Motivaciju svakako imamo – poraz od Rena je zaslužen, jer su bolji tim, nadigrali su nas, a sada se koncentrišemo na prvenstvo i igra mora biti maksimalno dobra protiv Smedereva.

Nenad Kovačević, pognute glave, promukao i vidno poražen, složio se sa izjavom trenera.
– Ovo je za nas bitna i teška utakmica, moramo da prebolimo jučerašnji poraz protiv Rena i nadam se pobedi, a posle toga imamo dve nedelje da se odmorimo i da se sve ovo smiri, imamo vremena da prevaziđemo sve.

Da li je jučerašnji poraz bruka za Crvenu zvezdu?
– Čuj, bruka. Ne znam, ja sam rekao da je Ren odlična ekipa, a sad hoćeš da izvučeš iz mene sve ono što su novine već pisale. Ren je jednostavno bio bolji u ovom trenutku i to je to. Moglo je ostati 2-0, mogli smo smanjiti i na 2-1, ali smo igrali ofanzivno i primili smo još dva gola, jer smo pokušali i mi da damo. Kaluđerović je imao dobru priliku, ali prosto su brži, a brzina ne može da se trenira. A vi sami procenite je li bruka ili ne.

Otkud ta promena u sistemu igre?
– Sistem je bio isti, samo su neki igrači bili na drugim pozicijama. Mislio sam da ćemo sa Borhom i Kaduom u napadu dobiti čvrstinu, ali to se nije desilo, nismo dorasli kvalitetnoj igri Rena, ali ovo nam je dobra škola za dalji rad. Mislim da fizička (ne)spremnost nije presudila, jednostavno je činjenica da je Ren navikao da igra stalno teške i brze utakmice, a mi nismo. Oni igraju u francuskoj ligi, stalno na nivou, a mi imamo Javor. Ne potcenjujem ih, naravno, ali razlika je velika, mi smo njih dobili hodajući. Sada moramo da radimo jače, ne smemo da padnemo.

Da li ste upoznati sa igrom Smedereva?
– Znam da su kvalitetna ekipa, te moramo da zaboravimo Evropu i vratimo se onom što nam je sada najvažnije. Teško je, ali možemo to da prevaziđemo, poraz treba da bude samo motiv više.

Kapiten se nadovezao na ovo rečima:
– Promenio im se sastav u poslednjih pet godina koliko nisam igrao ovde, prepoznajem neke igrače koji su tada igrali u drugim klubovima, ali ostali su dobra ekipa, neće biti lako.

Odogovorom na pitanje da li mu teško pada ovakav Zvezdin položaj, s obzirom na to da je kao igrač sa Zvezdom harao Evropom, Robert Prosinečki je zaključio konferenciju.
– Mora biti loših perioda, selekcije, da bi se napravio kvalitetan tim. Gubio sam i ja, sa Realom sam igrao, izgubio 4-0, pa nije bilo strašno. Bićemo bolji vremenom, mislim da imamo kvalitet, nekad si nemoćan, ali moraš to da prevaziđeš. Imamo ambicije i ne stajemo ovde, ne brine me mišljenje javnosti, jer kad pobedimo, svima smo dobri, a kad izgubimo, svi se bune. Optimista sam, kakvo Smederevo, mi smo Crvena zvezda!

Повезане вести

75 comments

Leave a Comment