Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездин низ титула за европски врх

Фудбалери Црвене звезде су освојили седму узастопну титулу, што је један од најдужих активних низова када је реч Европи.

Нема сумње да је ово још једна фантастична сезона Црвене звезде и да смо освајањем седме у низу, а укупно 35. титуле првака државе, наставили да пишемо нове странице историје српског фудбала. Ипак, да наши резултати праве разлику и у Европи говори чињеница да дужи активан низ титула од нас имају само четири екипе – Лудогорец (12), РБ Салцбург (10) и Шериф (8). И док је веома извесно да ће Лудогорец поново бити шампион Бугарске, а Шериф првак Молдавије, упитно је да ли ће РБ Салцбург освојити шампионат Аустрије, с обзиром на то да су тренутно другопласирани.

Ипак, у овој сезони је Звезда апсолутно најдоминантнија, с обзиром на то да од другопласираног имамо 14 бодова више. Најближи нама је Лудогорец који има 10 бодова више од ЦСКА Софије, а Шериф од Петрокуба шест.

Треба напоменути да се са нама изједначио и Ференцварош, који такође има седам титула у низу. Али да Звезда доминира, како у Србији, тако и у Европи, више не постоји никаква сумња.

The post Звездин низ титула за европски врх appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment