Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

И Тончев дигао сидро

Егзодус из УО ФК Црвена звезда се наставља. Отишао је и Ивица Тончев. Писмо јавности преносимо у целости.

„Поштовани пријатељи Црвене звезде,

С обзиром на актуелна дешавања и атмосферу која је створена око клуба, али и у самом ФК Црвена звезда, сматрам да је креиран притисак који онемогућава нормално функционисање клуба. Из тог разлога сам одучио да поднесем оставку на чланство у Управном одбору ФК Црвена звезда.

На овај корак сам се одлучио јер не желим да учествујем у фарси која се ствара око нашег највећег и најтрофејнијег клуба! По свему судећи део спортске јавности сматра да актуелна Управа није добро водила клуб и због тога сам спреман да препустим своје место њиховим мудријим и способнијим кандидатима. Вероватно истим оним људима који нису били спремни да се ухвате у коштац са проблемима са којима смо се ми суочили крајем 2012. године.

Шампионска титула и смањење катастрофалног дуга за десет милиона евра, изгледа, нису били довољна препорука за наш даљи рад. Као и чињеница да смо и поред финансијских проблема успели да задржимо талентоване играче попут Рајковића, Грујића и Ристића, за које се на фудбалском тржишту може добити и десет милиона евра. Нисмо их продали, јер смо желели да створимо озбиљан тим за наредне сезоне али изгледа да за такво нешто нема стрпљења.
Пораз од Каирата и нешто слабији старт првенства су оцењени као велики неуспеси данашње Црвене звезде. Нека буде тако, иако сумњам да би се на такав начин „ломила копља“ у неком Јувентусу, Ајаксу или Арсеналу после три првенствена кола. Стрпљење и уигравање су
предуслови за велике спортске резултате. Верујем да ће их ускоро бити у Црвеној звезди јер за такво нешто постоји база коју смо стварали и створили у протеклом периоду.

Ми смо у Црвену звезду дошли са намером да створимо стабилан тим на дуже стазе радећи на дугогодишњем пројекту консолидовања клуба. Да смо хтели, као неки раније, могли смо се додатно задуживати и освојити трофеј на тај начин. Али, ми смо се понашали одговорно желећи и планирајући у будућности стабилну и јаку Црвену звезду.

У Црвену звезду сам ушао са жељом да помогнем клубу за чију сам стабилизацију често давао и сопствени новац, а не само енергију и труд у вођењу клуба. Заузврат, нисам тражио ништа нити сам добио а камоли узео нешто на рачун Црвене звезде. Све то се може видети и проверити. Ко зна о чему говорим, њему је све јасно. Мени је савест чиста. Доносио сам одлуке и повлачио потезе искључиво у интересу ФК Црвена звезда радећи свој посао најбоље што сам знао и умео.

С обзиром да се изгледа нестрпљиво ишчекују мудрији и способнији, не желим да им даље заузимам време и простор и зато им препуштам место у клубу који ћу и даље волети и за који ћу и даље навијати великим жаром, увек спреман да му помогнем.
Будућој Управи желим пуно среће и успеха у раду!“

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

3 comments

dejo авг 6, 2015 at 13:54

To sto vi sve pricate Toncevu mislim da u to ne vjeruju ni ona mala djeca u Srbiji a navijaju za nasu Crvenu Zvezdu i dobro je konacno da ste se sjetili da podnesete ostavku u upravi nase Crvene Zvezde ,nadam se kao pravi veliki zvezdas da ce se dogodit prave promjene ,da ce kupit Gasprom to je moj poziv njima i onda da sa njima dodju i bivsi igraci u nasu Crvenu Zvezdu ,da se napravi akademija uz novi dom nase Crvene Zvezde ,ako treba da se pomognu ljudi iz inostranstva toj novoj upravi u marketingu i naprimjer dovodjenju novih igraca a da se vratim na akademiju nase Crvene Zvezde ,nasa Crvena Zvezda bi trebala da uzima djecu iz citavog svijeta ,jos bolje da ima kampove po citavom Svijetu i da od tamo se samo ekstra talenovana uz ekstra talenovanu djecu iz Srbije i Balkana

Reply
Бранимир авг 6, 2015 at 13:43

Зашто „егзодус“? Без потребе се ствара нека фаталистичка фама и лоша ситуација. Север је тражио оставке Управе и оне се дају. Чудно је у свему овоме што се сви понашају као мала дјеца, а нашем мазохизму нема краја, па само желимо да се гађамо кршима у главу. У свим изборним органима на свим нивоима који раде на мандат познате су овакве ствари. Зато постоје вршиоци дужности до коначног избора. Шта у овом случају каже Статут ФК? Треба га примијенити и Бог те веселио. Спремити и спровести изборе. Откуд наједном да се сви вријеђају као млада којој се приговара на невиност а носи бијелу вјенчаницу? Зар не би неко могао наставити да ради и у новом мандату?

Reply
dusan авг 6, 2015 at 14:54

kako zasto? pa zato sto su svi nevini i svi cista obraza izlaze! svi su davali svoje pare, niko nista nije uzimao od zvezde, nisu se ugradjivali. pa kud cemo mi bez njih? sada bez sale – dosta je vise ovih sto su satro davali svoje pare. pogledajte ovu fizionomiju. navijac, dosao da pomogne zvezdi, da nista ne uzme… ma ajde! meni je drago da ovima vidim ledja.

Reply

Leave a Comment