Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Јуниори КК Црвена звезда после велике борбе победили Борац и обезбедили полуфинале завршног турнира

Јуниори КК Црвена звезда су после велике борбе успели да обезбеде место у полуфиналу Завршног турнира, пошто су у петак били бољи од Борца резултатом 85:84 (22:22, 15:29, 28:19, 20:14).

Најрасположенији у победи нашег тима био је Костић са 16 поена, поен мање додали су Ерић и Марјановић, док је до 12 бројао Радовановић.

Сада је пред црвено-белима полуфинале које је заказано за суботу од 16х, а противник нашег тима биће бољи из дуела БКК Раднички – Војводина.

Добро су наши јуниори ушли у меч, повели са 5:0, а онда су противницима дозволили да дођу до изједначења (7:7), а потом и до вођства средином прве четвртине (9:12). Ипак, није то вођство дуго трајало, пошто су изабраници Бранка Јоровића сјајном одбраном, а онда и поенима у нападу опет успели да обезбеде осетније вођство (20:12). Међутим, после тајм-аута противничког тима, Борац је успео да се опет потпуно резултатски врати у утакмицу, па је резултат после првих десет минута био 22:22.

Велика борба је настављена и у другој четвртини, а онда је уследио благи пад у игри јуниора КК Црвена звезда који су противнику дозволили да оде на +6 (26:32), па је тренер Бранко Јоровић морао да реагује тајм-аутом. Међутим, није то уродило плодом, већ је Борац успео да у наредних пар напада дође двоцифреног вођства, па смо видели још један тајм-аут који је затражио тренер наших јуниора (27:40). У истом ритму се играло до истека 20. минута, а резултат је после првог полувремена био 37:51 у корист Борца.

Јуниори КК Црвена звезда су у трећој четвртини заиграли много боље – агресивније у одбрани и конкретније у нападу, па је логичан след околности био смањење заостатка, што се и десило – 49:55. Настављена је велика борба све до краја овог дела игре, али наше младе наде никако нису успевале да пређу вођство, а резултат после 30 минута игре био је +5 за Борац – 65:70.

Наставили су црвено-бели у сјајном ритму и у последњој деоници, а изабраници Бранка Јоровића су после тројке Ерића средином овог дела игре успели да врате предност (76:74). До истека последњих 10 минута виђена је велика борба, а победу је у последњим секундама нашој екипи донео Новак Бјелица – 85:84.

The post Јуниори КК Црвена звезда после велике борбе победили Борац и обезбедили полуфинале завршног турнира appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment