Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеПрипреме

Tомпсон за Спорт: „Нисам себичан играч, ту сам за екипу“

Оволетошње појачање Црвене звезде, Американац Рајан Томпсон, интервјуисан је од стране новинара Спорта. Интервју преносимо у целости.

Велики број људи има своју срећну амајлију, нешто у шта верују да ће им помоћи да буду успешни у нечему што су намерили. Углавном је то неки предмет, али у случају Црвене звезде је то један човек – Рајан Томпсон.

Најновије појачање црвено-белих представља праву срећну амајлију када су титуле у питању, јер је са последња два клуба (Остенде и Бросе Баскет) подизао пехаре и тај низ жели да настави и у Беогаду.

– Изгледа да доносим срећу – уз осмех почиње разговор са новинарима Томпсон, па наставља:

– Ово је нови ниво игре за мене, први пут ме чека учешће у Евролиги, али не желим да дајем никаква обећања. Био сам у победничким тимовима, знам како је, али морамо да идемо постепено. Пред нама је много утакмица, чекају нас победе и порази и није толико важно како ће бити на почетку, битно је како ћемо да завршимо сезону.

БРАТ САВЕТНИК
Рајанов рођени брат Џејсон већ дуже време игра у НБА лиги, а ове сезоне је дрес Сакрамента заменио дресом шампиона Голден Стејта. Иако су на различитим континентима, често се чују.

– Узбуђен је због мене, зна какав је ниво кошарке у Евролиги и свестан је да ме чека велики притисак, па се труди да ме смири. Али, обојица смо у новим тимовима и на новом почетку, тако да се надам да ћемо имати успешне сезоне – поручио је млађи од браће Томпсон.

Не крије Американац да се осећа лепо у престоници Србије.

– У Београду је све супер, навијачи су ме дочекали раширених руку. Што се кошаркашког аспекта тиче, полако напредујемо. Имали смо неколико добрих припремних утакмица. Знамо да су пред нама велики тестови, али их дочекујемо са доста узбуђења.

Упознао је тренера Радоњића и добро зна да је доста пажње посвећено одбрани.

– На терену ћу радити све што буде било потребно. А, да ли је то добра игра у нападу и постизање кошева или игра у дефанзиви, није толико важно. Нисам себичан играч, већ сам ту за екипу. Тренер ми помаже да се што боље адаптирам и спреман сам да покажем све што знам и умем.

Навијачи од играча, а посебно од странаца, имају висока очекивања. Желе од почетка да виде колико су способни.

– Наравно да увек имате жељу да играте добро и да се покажете од старта, али о томе не треба размишљати. Бићу срећан и ако одиграм лоше, а Звезда победи.

Покушао је да разреши и дилему „седме силе“ око позиције на терену, тачније да ли је бек или крило.

– Помаже ми што могу да играм на обе позиције. Универзалан сам играч, у неким тимовима сам играо двојку, а негде сам био и на позицији три, али бих рекао да ми више одговара да будем бек.

На крају, када се потпуно опустио, је дао и веома занимљив одговор на питање главном гаду Србије и српском језику.

– Београд је велики град, има много више могућности него рецимо Бамберт. Волим да излазим у ресторане, да упознајем град и да имам интеракцију са људима, видећемо како ће то изгледати. А, што се српског језика тиче, нисам га још научио, али су ми саиграчи већ објаснили неке псовке, кажу да је то нормално за почетак. Ипак, полако ћу почети да се упознајем и са језиком – закључио је Рајан Томпсон уз осмех и констатацију да је чека да му родитељи пошаљу „Ајпод“ који је заборавио код куће, како би могао да слуша музику коју воли.

НАДИМАК
Када је Чарлс Џенкинс дошао у Звезду добио је надимак „Ђенка“, па смо питали Рајана да ли је и он добио „ново име“.

– Од када сам почео да играм у Европи, једини надимак који сам добио је „Рајан Ер“ („Рyан Аир“), тако да би то могло да се задржи и овде, бар за сада, али ако саиграчи смисле нешто ново, нећу се љутити – причао је Рајан, а онда је прекинут потпитањем да ли је то због Мајкла Џордана који је имао надимак Ер Џордан.

– Могу да скачем и да закуцавам, видећете сви то веома брзо, па ће те онда моћи да процените да ли сам заслужио такав надимак.

Повезане вести

Leave a Comment