Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Човић: „Не пада ми на памет да смењујем Радоњића!“

Čović o Galati, navijačima i još o nečemu... - Radio Televizija BN

У разговору за „Информер“ председник КК Црвена звезда Небојша Човић рекао је да нема намеру да смењује Дејана Радоњића.

„Подвлачим, не пада ми напамет да сменим тренера! Чаршија и ботови га неће бирати, него искључиво  управа. Сви су већ заборавили шта је Радоњић урадио прошле сезоне и да је прекинуо доминацију, да не кажем чију. Успех се овде не прашта и брзо се заборавља. Радоњић има заслужене кредит код мене. Не можете да очекујете да екипа напредује ако отпуштате тренера малтене после сваког пораза“, изјавио је Човић за „Информер“ и истакао да играчи не смеју више да брукају клуб.

„Порази нису посебно тешки, могли су да буду гори. На срећу, нису. Црвена звезда, ма шта и како било, нема право да се брука и то мора свима да буде јасно, почевши до играча, па надаље. Прошле сезоне смо од Реала изгубили 24 разлике. Клуб из Мадрида има буџет од 25 милиона. Химкијев најбољи играч Алексеј Швед годишња добија 3,4 милиона, а Тајирс Рајс 3,3 милиона евра. Кошаркаши играју за паре, а наши имају много мање плате“.

Што се тиче појачања, Човић је рекао да их бира стручни штаб.

„Појачања искључиво бира стручни штаб, али и они имају право да погреше.“

Повезане вести

3 comments

Pera нов 2, 2015 at 20:17

Ajde sad gospodo tražili smo reakciju uprave evo je red je da i mi stanemo u odbranu kluba a njega predstavljaju pre svega uprava i trener. Lepo je rekao Nebojša, svako ima pravo na grešku i ona je u slučaju Sofoai donekle Tompsona. Ostalo je sve na mestu. To što nismo imali sreće da nas zaobidju povrede da podsetim prvo Tejića koga već neki omalovažavaju a dečko je rovit odigrao ove dve utakmice treninga nije video, čak možda i rizikovao novu povredu da pomogne klubu. Dangubića su pljuvali bez razloga pre povrede a bio je pripremni period. Ostali smo bez Luke koji u koncepciji napada tima ima izuzetno bitnu ulogu i to sve preko noći neko treba da supstituiše i nadomesti odlazak najbitnijih igrača iz prethodne sezone. I Radonja je lepo rekao mi kao da tek sada počinjemo pripreme dok su pomenuti timovi doveli zveri na mestima gde su malo bili slabiji prošle sezone. Imam utisak da je Erceg hteo da dodje da bi smo vrlo efikasno rešili problem na četvorki koji je osnovni u timu. Moje je skromno mišljenje da mi Tompsona ne možemo večito čekati i da igrač potraži neku povoljniju sredinu po njega a da mi blago meni vratimo Wilijamsa i rešimo sve probleme. Nama treba takav neki mud… da pokrene sve ovo i vrati ambiciju i veru da smo najbolji što i jesmo bar u ABA ligi.

Reply
Mississauga нов 2, 2015 at 20:10

Sramota ko nam je predsednik kk a hoce da bude i predsednik fk. Pljuje po navijacima i naziva ih botovima a sam je organizovao botove da ga „podrzavaju“!

Reply
dejo нов 2, 2015 at 17:48

Covicu nasem KK Crvena Zvezda treba igrac bek to znaci trojka nesto sto je igrao Kalinic ili kao Blazic ,znam da su ova dva igraca igrala na dve razlicite pozicije ali fale ovakvi igraci nasoj Crvenoj Zvezdi

Reply

Leave a Comment