Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши у полуфиналу Купа Србије

У реванш мечу четвртфинала Купа Србије, Црвена звезда је још једном савладала Ниш, и пласирала се на Финални турнир Купа Србије. Црвено-белима је био потребан свега један сет за пролаз даље, па је након освајања истог, тренер Кобиљски „промешао“ тим, али то није сметало нашој екипи да оствари нови максималан тријумф: Црвена звезда – Ниш 3:0 (26:24, 25:23, 25:21).

Пред почетак меча, Александру Благојевићу је додељена награда за најбољег играча месеца децембра. Као и све четвртфиналне утакмице, и ова је почела минутом ћутања у част недавном преминулом Дејану Брђовићу, легенди Црвене звезде и националног тима.

Поеном Благојевића, Црвена звезда је прва стигла до три поена предности у првом сету (8:5). Нишлије су успеле да освоје наредна два поена, након чега је уследила игра поен за поен, па су црвено-бели са два поена предности отишли на технички тајм-аут (12:10). После одмора, гости везују пет поена и прелазе у вођство, па је тренер црвено-белих био приморан да затражи тајм-аут (12:15). Блок Околић-Буцуљевић коначно прекида серију, а убрзо Шкрбић доноси Звезди изједначење, па је овога пута тренер гостију реаговао тајм-аутом (16:16). Поново је уследила игра поен за поен, да би црвено-бели након доброг сервиса Околића поново дошли до вођства (22:21). Након „резултатске клацкалице“, црвено-бели долазе до сет лопте (24:23). Звезда није искористила прву шансу, али Шкрбић ас поеном користи следећу, и оверава пласман Црвене звезде на Финални турнир Купа Србије – 1:0 (26:24).

Драган Кобиљски је у односу на први сет оставио једино Шкрбића и Милутиновића у тиму, са Ђурђевићем на позицији либера (уместо Јевтића). То није спречило Звезду да буде у константном вођству почетком сета. Гости су ипак успели да преокрену резултат (7:8), а црвено-бели су серијом од 3:0 вратили предност на своју страну пред одлазак на технички тајм-аут (12:11). Црвена звезда осваја и први поен после одмора, а недуго затим је пропустила прилику да се и додатно „одлепи“. Уследила је серија грешака наше екипе и серија гостију од 4:0, па је Кобиљски затражио предах (15:17). Звезда везује два поена након паузе. Након игре поен за поен, гости поново долазе до +2, што је Звезда експресно анулирала (21:21), а после тајм-аута гостију, и одличног блока Вељовића и повела (22:21). Освојила је Звезда и наредни поен након грешке гостију, који потом успевају да поравнају резултат (23:23). Звезда долази до сет лопте, а након одличне одбране Стојсављевића, Шкрбић дуплира вођство Звезде у сетовима – 2:0 (25:23).

Гости су боље започели трећи сет (4:6). До техничког тајм-аута, Нишлије су имале четири поена предности, након две везане грешке наше екипе (8:12). Одржавали су гости ову предност, а затим је и увећали (11:16). Звезда се није предавала, и дошла је на свега два поена заостатка пред завршницу сета (18:20), а поеном Гмитровића и до изједначења (21:21). Блок Мунћан-Милутиновић наставља Звездину серију, а наш тим се ни ту није зауставио, већ је освојио и наредна три поена, и тиме решио и овај сет у своју корист, а тиме и меч – 3:0 (25:21).

На овај начин, Црвена звезда је успешно завршила 2015. годину, и пласирала се на Финални турнир Купа Србије.

Браво, момци!

Повезане вести

Leave a Comment