Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Кинзи: Ништа није могло да ме спречи да се вратим на паркет

Када се Таренс Кинзи разигра, напросто лети по терену и боде као пчела. То су најбоље осетили кошаркаши Панатинакоса, који нису могли да га зауставе у гротлу Арене.

Кинзијево усијање одвело је црвено-беле до високе предности, која је ипак сачувана, па је првак Србије и АБА лиге стигао до шесте победе у ТОП 16 фази ове сезоне, а укупно 11. у Евролиги 2015/16. Играч са бројем 1 на дресу био је најефикаснији на утакмици са 19 поена (4/7 за два, 1/2 за три поена, 8/8 са линије слободних бацања) уз четири скока и три украдене лопте, па је са 24 индексна поена стигао до свог овосезонског рекорда.

– Молио сам се за овакву утакмицу, молитве су ми услишене. Бог ми је одговорио – рекао је сјајни кошаркаш након утакмице.

Није било нимало лако вратити се из израженог заостатка против Панатинаикоса, али касније је све имало жељени ток,

– Била је то тешка утакмица, а после добре треће четвртине смо знали да ће они напасти и да ће направити серију. Међутим, нисмо се унервозили као против Фенербахчеа и Партизана, већ смо остали заједно и показали снагу. 

У једном тренутку после дуела са ривалима Кинзи се пожалио на повреду. Иако су многи посумњали да неће моћи да настави меч, он се убрзо вратио у игру после паузе на клупи.

– У реду сам, у питању је повреда ребра. Покушао сам да сачувам свог играча, он ме је ударио, али заиста није ништа озбиљно.

Испричао је Кинзи и занимљиву ситуацију након поновног уласка у игру и санирања повреде.

– Превише су ме стезали, нисам могао да дишем, па сам морао да скинем завоје. Једноставно, на терену су били потребни сви, а мени је ишло добро и ништа није могло да ме спречи да се вратим на паркет.

Сада већ многи размишљају и корак даље, па ће Звезда уколико такмичење у групи Е заврши испред Панатинаикоса вероватно избећи и московски ЦСКА у четвртфиналу, наравно ако се тамо пласира, а на правом је путу за тако нешто.

– Није нам битно с ким играмо. У ТОП 8 фази Евролиге су све озбиљни противници, а ми хоћемо да изборимо пласман и да покажемо да припадамо елити. Али, сада нам је само дуел са Цедевитом у мислима. Знамо колико су добри, они су евролигашки тим и морамо да славимо у тој утакмици.

Таренс се определио за своју омиљену дворану када су у питању мечеви у Звездином дресу, иако већина више преферира Пионир него Арену.

– Разлика није велика, али ми је атмосфера у овој дворани омиљена, заиста волим да играм овде. Има више простора за “дисање“, амбијент је сјајан и уживам на паркету – истакао је Кинзи.

Сјајним издањем против Панатинаикоса Таренс Кинзи је стигао до двоцифреног просека у Евролиги ове сезоне од 10,1 поена уз 2,6 скокова, 2,3 асистенције, са врло добрим процентима шута за два поена од 51,8 одсто и са линије слободних бацања (92,3 одсто), док у тројкама има много простора за поправљање утиска са садашњих 20 одсто.

Повезане вести

Leave a Comment