Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоЕвропска такмичењаКлупска дешавањаНајновије

Пораз ватерполиста након велике борбе

Foto: osc/facebook

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у првој утакмици 2.кола квалификационог турнира за Лигу шампиона од ОСЦ из Будимпеште након велике и неизвесне борбе, 7:8 (1:3, 3:3, 1:0, 2:2). Најефикаснији је био Вељко Танкосић са 3 гола.

ОСЦ је у првој четвртини направио предност од два гола, затим је средином друге водио 5:1, Црвена звезда је успела да стигне након огромног труда, али је пред улазак у последњи минут меча Лукаш Семан погодио за победу екипе из Будимпеште, након велике борбе.

Бобан Никић је отворио серију голова, затим је погодио Семан први пут, са играчем више, Танкосић смањио, а Батори поставио коначних 3:1 за први период игре 8 секунди пре краја. Исти играч је искористио ситуацију играча више својим другим голом, затим је Ковач повећао на 5:1, али је Звезда узвратила преко Танкосића са играчем више и Драшковића, да би Саламон и Ћорић шест секунди пре краја погађали до полувремена.

У трећој четвртини је вођена рововска борба, а виђен само један гол, у мрежи Мађара, стрелац Драшковић, са играчем више. Звезда се тотално вратила у меч и изједначила преко Ћорића, а затим погађају Саламон за ОСЦ након више од 12 минута без гола Мађара и Танкосић за Звезду.

Коначан резултат поставио је Лукаш Семан, 1.46 пре краја, а Звезда пропустила велику прилику за изједначење, али Пековић није добио лопту на време.

Права мушка борба против веома квалитетног ривала, трећепласиране екипе Мађарске, на мечу у којем је на крају одлучила једна лопта. У другом мечу групе, Бреша је савладала Синтез 16:13.

Сутра у 20:30, у 2.колу, Црвена звезда игра против домаћина турнира, вицешампиона Италије, Бреше, за коју наступа бивши капитен црвено-белих и трофејни репрезентативац, Сава Ранђеловић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ОСЦ 7:8 (1:3, 3:3, 1:0, 2:2)

Бреша. Базен: Ламармора. Гледалаца:. Судије: Периш (Хрватска) и Тајлан (Турска). Играч више: Црвена звезда 9 (2), ОСЦ 9 (2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ, Танкосић 3, Јовић, Ивошевић, Радовић, Илић, Николов, Љубеновић, Бурсаћ, Ћорић 2, Драшковић 2, Пековић, Тодоровски. Тренер: Александар Николић

ОСЦ: Бистрисани, Бргуљан, Батори 2, Нађ, Саламон 2, Ковач 1, Сегедуш, Семан 2, Гор-Наш, Јухаш, Заланки, Никић 1, Барабаш. Тренер: Балаш Винце

Повезане вести

1 comment

Milann окт 15, 2016 at 01:30

Šta reći nego – Svaka čast. OSC ima najtrofejnijeg igrača sveta Slobodana Nikića, potom su tu mađarski reprezentativci, kao i crnogorski Draško Brguljan. I poraz od samo gola razlike. Samo napred momci!

Reply

Leave a Comment