Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Хероји омладинског вечитог дербија

Омладинци Црвене звезде донели су данас много радости свим навијачима. Убедљива игра и добар резултат су оно што ће се памтити након данашње победе у вечитом дербију од 3:0.

Још важније од тога је што су млади фудбалери показали да имају квалитет и да Црвена звезда не треба да брине за своју будућност.

Један од оних кога навијачи већ сада жељно ишчекују у првом тиму је Лука Илић.

Презадовољан сам данашњом утакмицом, пре свега зато што смо по први пут од старта сезоне били она права, сложна екипу на какву смо навикли навијаче. Имали смо падова током овог јесењег дела и зато је дерби дошао у правом тренутку да нам поврати самопоуздање. Показали смо да можемо да се носимо са сваким противником, да вредимо и сада само треба да наставимо у истом ритму – рекао је Илић.

Луки Илићу је ово други гол у вечитим дербијима.

Сваком голу се подједнако радујем, небитно ко је противник. Наравно да вечити дерби носи посебну тежину, осети се другачија атмосфера када изађете на терен. Данашњи погодак ми је драг из разлога што је покренуо екипу, после првог гола је све лакше. Међусобно смо се бодрили, говорили смо једни другима да играмо без притиска и да уживамо на терену. Из тога је и проистекао добар резултат. Драго ми је што смо приредили лепу утакмицу навијачима који су дошли да нас подрже у великом броју – рекао је млади везиста.

Други погодак на вечитом дербију постигао је талентовани нападач Лазар Романић.

Били смо много бољи ривал, доминирали смо на терену. Можда смо мало слабије ушли у меч, првих десетак минута нам је било потребно да испитамо терен. Након тога потпуно смо преузели контролу над игром. Много нам је помогло што смо рано дали гол. Није се много чекало ни на други тако да смо мирно могли да уђемо у наставак меча. Поништен нам је, по мом мишљењу, чист погодак, могли смо већ на полувремену да водимо 3:0, али то нас није пореметило. Пресрећан сам због победе, као и због гола који сам постигао и посветио га својој поридици која ме увек бодри и подржава – рекао је Романић који је само два дана раније потписао и професионални уговор за Црвеном звездом.

Сигуран са беле тачке у 77. минуту био је Урош Рачић, играч који је већ уписао неколико званичних мечева за сениорски тим црвено-белих.

Пресрећан сам због победе, сви знамо да три бода из вечитог дербија имају посебну драж. Драго ми је што сам помогао својим другарима, а наравно да ми и гол много значи. Ипак, важније од тога ми је што смо заиста били бољи ривал свих 90 минута и што смо забележили убедљиву победу против вечитог ривала – закључио је Звездин везиста.

Поред Омладинаца, и Кадети Црвене звезде су савладали вршњаке из Партизана резултатом 3:1, наневши им на тај начин први пораз ове сезоне.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

dejo окт 30, 2016 at 14:26

Jedno veliko bravo za sve omladinske selekcije Crvene Zvezde samo nastavite tako sa pobedama uz vas sam

Reply

Leave a Comment