Moja Crvena Zvezda
Архива

Tesna pobeda nad Teleoptikom

Slavlje Kaludjerovića

U utakmici, koju treba što pre zaboraviti i iz koje se pamti samo činjenica da je Crvena zvezda u polufinalu Kupa Srbije, naši momci su pobedili drugoligaša Teleoptik sa 2:1, golom Kaluđerovića u 89. minutu. Isti igrač je i izjednačio rezultat posle vođstva gostiju.

Kako je istakao i trener Kristić, najbolji deo utakmice sa Teleoptikom bili su navijači Zvezde koji su još jednom pokazali da uz njih Zvezda ne može da izgubi ni ovakve utakmice.

2. minut, Koroman je izveo prvi korner za Zvezdu. Sjajno je pronašao samog Milovanovića koji je šutirao iz prve sa oko 30 metara, veoma snažno ali za malo neprecizno.

10. minut, prvi pukušaj iz velike daljine igrača Teleoptika, ali je lopta završila visoko iznad gola.

14. minut, nakon slobodnog udarca koji je izveo Ninkov, lopta se nakon intervencije odbrane Teleoptika odbila do Isaha koji je raspalio po lopti, ali je golman Petrović odlično intervenisao.

19. minut, Milovanović je izveo slobodan udarac sa nešto više od 25 metara, ali bez veće opasnosti po gol Teleoptika jer je lopta otišla preko gola.

22. minut, Teleoptik vodi 1:0. Nakon loše intervencije odbrane Zvezde, najsnalažljiviji je bio Antelj koji je snažno šutirao sa 12 metara i lako savladao Stamenkovića.

25. minut, nakon primljenog gola, Zvezda je zaigrala još ofanzivije, Teleoptik je za sada prinuđen da se brani sa 11 igrača. Solidnu priliku imao je Trifunović, ali nije uspeo da zahvati loptu i uputi je prema golu.

33. minut, Kadu je sustigao jednu loptu, uputio snažan centaršut koji je uspeo da preseče štoper Teleoptika, zamalo poslavši loptu u sopstveni gol.

35. minut, druga veoma dobra prilika za Teleoptik. Nakon dobrog kontra napada, usledio je šut sa oko 15 metara iskosa sa desne strane, ali je ovoga puta lopta proletela pored leve stative.

39. minut, sve su češći zvižduci sa tribina. Zvezda je sve vreme veoma blizu golu protivnika, ali ne uspeva da materijalizuje inicijativu.

43. minut, još jedan pokušaj Isaha sa distance, ovoga puta znatno slabije nego pre nekoliko minuta.

45. minut, kraj prvog poluvremena. Prvotimci Crvene zvezde ispraćeni su zvižducima u svlačionicu.

Počelo je drugo poluvreme. U ekipi Crvene zvezde izvršena je prva izmena. Marko Vešović je zamenio Kadua.

47. minut, upravo je Vešović imao dobru priliku, nakon što je sam sebi izgradio poziciju za šut posle dobrog driblinga, ali je za malo bio neprecizan.

48. minut, GOOOOOOOOL! Pritisla je Zvezda svog protivnika i u drugom poluvremenu. Vešović je odlično centrirao sa desne strane, a Kaluđerović je glavom postigao izjednačujući gol.

54. minut, nakon oštrog centaršuta Ignjatijevića, Trifunović je pokušao glavom da savlada golmana Petrovića, ali je njegov udarac bio neprecizan.

55. minut, Vešović je ubacio loptu u kazneni prostor, ona je stigla do Koromana na suprotnoj strani. Koroman je uspeo sam sebi da izbori poziciju za udarac, ali je njegov šut u donji levi ugao odbranio golman Teleoptika.

60. minut, druga izmena u Zvezdi. Umesto Isaha, u igru je ušao Savio.

63. minut, Koroman je prvi igrač Zvezde koji je dobio žuti karton, zbog protesta.

65. minut, sjajna lopta Koromana kroz odbranu Teleoptika, upućena ka Kaluđeroviću koji je pokušao da plasira loptu u gol, ali je šutirao pravo u golmana.

69. minut, odlična šansa sa Vešovića, koji se odlično zagradio na ivici kaznenog prostora Teleoptika, snažno šutirao ali je golman Petrović paradom uspeo da odbrani njegov udarac. Minut kasnije, Ignjatijević je centrirao ali je štoper gostiju ponovo pomalo riskantno intervenisao iposlavši loptu u korner.

76. minut, Koroman je natrčao na jednu odbijenu loptu, šutirao veoma jako sa 13 metara ali je njegov šut izblokiran.

82. minut, odličan udarac Jojića koji je pre samo par minuta ušao u igru. Šutirao je sa distance, lopta je okrznula jednog igrača Zvezde i otišla za malo preko gola.

88. minut, najbolja prilika za Zvezdu na utakmici. Savio je oduzeo loptu na polovini terena, povukao i snažno šutirao. Golman je uspeo da odbrani ali je odbio loptu pravo na Kaluđerovića koji je snažno šutirao iz prve, ali je golman Petrović uspeo fenomenalno da interveniše.

90. minut, GOOOOOOOL! 2:1 za Zvezdu, stelac ponovo Kaluđerović! Milovanović je imao sjajan prodor, poslao je povratnu loptu ka Kaluđeroviću koji je zakucao loptu pod prečku i doneo Zvezdi vođstvo.

91. minut, u igru je ušao Srnić umesto Koromana.

Stadion: Crvene zvezde.
Gledalaca: 6683
Sudija: Dejan Dimitrijević (Loznica)

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ignjatijević, Mikić, Ninkov, Addy, Kadu, Issah, Milovanović, Koroman, Trifunović, Kaluđerović.
Rezerve: Bajković, Savio, Reljić, Jevtić, Perović, Vešović, S. Srnić.

TELEOPTIK: Petrović, Aškovski, Popara, Miljković, Stević, Ranđelović, Antelj, N. Lukić, Đoković, Pilica, Ostojić.
Rezerve: Đ. Lukić, Simić, Jojić, Trujić, Vučinić, Arsić, Jovanović.

Повезане вести