Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда Меридианбет силовито отворила полуфинале

КК Црвена звезда је на корак до финала регионалне лиге, пошто је у петак пред Звездашима савладао Мегу 103:73!

Кошаркаши Црвене звезде су у петак дочекали екипу Меге у првој утакмици полуфиналне серије АБА лиге, а пре самог почетка дуела одржан је минут ћутања у част годишњице од масовних убистава у Основној школи Владислав Рибникар и у селима Мало Орашје и Дубона код Младеновца.

У то име кошаркаши обе екипе су истрчали на терен у мајицама са натписом “живите” и са исписаним именима свих трагично страдалих.

Црвено-бели су изванредном игром током читаве утакмице успели да савладају екипу Меге резултатом 103:73 и поведу са 1-0 у полуфиналној серији.

Најрасположенији у нашем тиму били су Недовић и Гедраитис са по 13 поена, пратио их је Томпкинс са два поена мање, док су Теодосић и Јаго додали по 10. На другој страни највише се истакао Ђуришић са 26.

Изабраници Јаниса Сферопулоса су изузетно добро ушло у дуел и већ до средине прве четвртине су имали предност од седам поена (13:6). Одлични су били и у одбрани и у нападу, па су успели да такву предност сачувају до краја првих десет минута, а на семафору је писало 27:20.

Црвено-бели су другу четвртину одиграли још боље у односу на претходну. На нешто мање од истека два минута ове деонице КК Црвена звезда је отишла и на двоцифрену предност (32:22). Наставили су наши кошаркаши у сјајном ритму, вођство је само расло, а тачку на прво полувреме ставио је Недовић и то погођеном тројком под фаулом. Сигуран је био и у извођењу додатног слободног бацања, а наш тим је на “мали одмор” отишао са 19 поена предности – 52:33.

Доминација црвено-белих настављена је и у трећој деоници. Изабраници Јаниса Сферопулоса су током овог дела утакмице, баш као и током претходне две четвртине деловало сјајно на терену, што је само резултирало још већим двоцифреним вођатвом по истеку 30. минута – 78:55.

Кошаркаши нашег тима су до краја успешно чували и повећавали предност и на крају славили резултатом 103:73.

Изјава тренера Јаниса Сферопулоса: – Пре него што било шта кажем, да пошаљем саучешће свим породицама које су изгубиле своју децу прошле године. Нисам био у земљи, али када сам прочитао о томе, било је ужасно и могу да схватим како се сада осећају. Друго што хоћу да кажем је да желим све најбоље Миљеновићу, да повреда буде што мање тежине. О самој утакмици, мислим да смо били концентрисани и озбиљни, играли смо добро 40 минута у нападу и одбрани. Сада је 1:0, ово је полуфинале, није било важно колико победите, 30 разлике или један. Сада имамо још један меч.

Друга утакмица полуфиналне серије на програму је 7. маја, а домаћин је екипа Меге.

The post Црвена звезда Меридианбет силовито отворила полуфинале appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment