Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Чврсто на земљи и сада, као и пре

Тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић био је веома поносан на фантастичну игру прилично убедљиву победу над прваком Европе ЦСКА, најавио још пуно рада, али и ново појачање Диона Томпсона.

Кошаркиаши Црвене звезде мтс направили су прави подвиг. Велика борбеност и сјајна игра под константном контролом Дејана Радоњића који је поново енергично водио утакмицу. Његови изабраници су били тактички перфектно спремни и исто тако невероватно мотивисани. Огњен Кузмић је господарио рекетом, Чарлс Џенкинс блистао на обе стране терена, Бранко Лазић наизменично затварао Нанда Де Колоа и Милоша Теодосића… И могли бисмо тако у недоглед. Ипак, истина је да је победио тим. Тим је савладао невероватне индивидулце и најбољем нападу у Европи дозволио да постигне само 67 поена. Просечно Московљани у Евролиги постижу више од 90.

Своје виђење меча изнео је Дејан Радоњић, режисер великог подвига црвено-белих.

Прва победа против ЦСКА, али врло велика. Честитке играчима и навијачима уз захвалност наравно за диван амбијент и помоћ, која је била потребна да би се играло против првака Европе. Кренули смо одлично и добром обраном смо стекли предност. Наравно да се против ЦСКА мора бити спреман за свих 40 минута. Они су у другој четвртини су стизали предност и изгледало је да ће бити другачије до полувремена, али смо из добре одбране и неколико лаких поена из освојених лопти задржали изненађујућу предност, за све вас и можда још понеког.

Наравно да смо очекивали да ће у другом делу покушати све да ураде да стигну резултат и да нас надиграју. Стагнирали смо у једном периоду, напад не тако добар и деловало је да ће у четвртој четвритини отићи у другом смеру. Ипак, наша квалитетна реакција у оба правца и пебеда која је стварно историјска, први пут смо их савладали подсећам, и осећам задовољство због начина и квалитета игре коју смо приказали. Сад после краја првог дела имамо седам победа. Јако знам шта то доноси и то не доноси никакву промену.

Остаје нам још доста да радимо, али на земљи чврсто сада и преа. Другог ујутру стиже Дион Томсон. Већ сам рекао шта мислим о играчу који треба да дође И значи ми да играчи буду задовољни са свих аспеката да бисмо издржали на крају. Томпсон ће донети квалитет и помоћи нам да напредујемо у наставку сезоне.

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

misa beclija дец 30, 2016 at 15:45

I još jedna veoma važna stvar,ostale ekipe mogu igrati i bez trenera, sa kakvim pojedincima raspolažu, trener je možda i suvišan, jedino Radonjic mora da sprema svaku utakmicu 100 %.Ali tu se prepoznaju pravi majstori i uvek će imati punu podršku sa moje strane.

Reply
misa beclija дец 30, 2016 at 15:41

Sve je na mestu, svaka reč i ovakve rezultate još dugo vremena neće niko postići. Svake godine novi igrači, nosioci odlaze,ali u toku jedne godine se afirmiše 1 ili 2 nova mlada igrača. Pravi put za velike uspehe, jer će za 5 godina igrati 12 igrača tipa Lazić koji će ostavljati srce na terenu.

Reply
CIGANIN74 дец 30, 2016 at 14:43

moja najveca zelja kad je KK u pitanju ne samo za 2017 nego sve do 2027 je da gospodin Dr.Dejan Radonjic ostane u klubu jer KONTINUITET je nesto sto je u ovom trenutku i godinama pred nama najpotrebnije i bez cega se nece moci nista vise i bolje od ovoga svega unazad tri godine postici(ponoviti)

Prvi i najvazniji uslov za nove uspehe,titule i istorijske pobede je uspostaviti KONTINUITET u radu sa gospodinom Dr.Dejanom Radonjicem na celu,to treba biti prioritet svih prioriteta ne samo ljudima u klubu nego i svima nama kojima je ovaj klub u srcu.

klub je mogao bez Markusa,Bobija,Jake,Kaline,Milera,Zirbesa ,moci ce i bez Jovica,Kuzme,Djenke,Gudure,Simona,Laze ali bez tvorca svega ovoga klub nece moci ni blizu postici sve ovo sto je unazad tri godine postigao.

mislim da mnogi nisu svesni kakvog strucnjaka imamo na klupi i koliko nam znaci,buducnost sa njim moze biti samo svetla a bez njega neizvesna …koliko cemo jos prilike imati da uzivamo u sadasnjosti i sigurnoj buducnosti naseg kluba neznam,zelja mi je narednih 10 godina a bio bi zadovoljan i sa 5!na zalost realnost je jedno a zelje su drugo,ostaje mi da se uzdam u DedaMraza jer ipak i on je CRVENOBELI pa mozda ispuni moju kosarkasku zelju

Reply

Leave a Comment