Moja Crvena Zvezda
Архива

Stiže li nam Djukić?

Miroslav Djukić

Prema informacijama do kojih je došao novinar „Politike“, najveće šanse da predvodi pripreme našeg kluba pred prolećni deo sezone ima niko drugi do – Miroslav Đukić.

Trener koji je vodio Partizan jednu polusezonu, sa kime su crno-beli pružali prema mnogima najbolje partije ove decenije, je vodio na kratko i reprezentaciju Srbije, koju je napustio posle neslaganja sa Tomislavom Karadžićem. Đukić je bio i trener mlade reprezentacije Srbije, koja je na čelu sa njime pružala odlične igre. Na kratko je vodio belgijski Ekscelzior. U igračkoj karijeri nastupao je za Rad, Deportivo, Valensiju i Tenerife, a za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 48 susreta i postigao dva gola. Igrao je na mestu štopera, a poznat je po izjavi da mu je jedino žao što u karijeri nije nosio Zvezdin dres.

Navodno, predsednik Crvene zzvezde Vladan Lukić ne želi Đukića i pored njegovih očiglednih trenerskih kvaliteta, iz razloga što je predvodio „večitog rivala“, međutim, mišljenje većine navijača, koji su se gotovo usaglasali u tome da ne bi imali apsolutno ništa protiv da Đukić predvodi ekipu, može lako naterati Lukića da promeni mišljenje.

Navodno, pregovori sa Đukićem su već otpočeli, a Aleksandar Kristić bi svakako ostao u klubu, ali bi verovatno na dalje bio u ulozi asistenta šefa stručnog štaba.

Повезане вести