Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звездини ветерани посетили Идвор

Некадашњи фудбалери Црвене звезде, данас чланови секције ветерана нашег клуба, посетили су Банат, односно Идвор, родно место Михајла Пупина.

Делегацију Црвене звезде чинили су између осталих и Бошко Ђуровски, Станислав Караси, Здравко Боровница, Јован Аћимовић, Милош Шестић, Драган Стојановић… У пријатељској утакмици у којој су се састали домаћин ФК Полет и Црвена звезда, наши ветерани тријумфовали су резултатом 3:1.

Утакмици је претходила пројекција документарног филма о Михајлу Пупину. Наши ветерани су са великом пажњом у спомен-дому Mихаjла Пупина пратили краћи документарни филм о нашем научнику и добротвору.

Јовица Вукосављев, спортски директор ФК Полет, истакао је важност ове посете Црвене звезде за место као што је Идвор.

Ово је први пут да Звездини ветерани гостују у Идвору. То је заиста важно не само због нас већ првенствено због ове деце која ће имати шта да виде и чују. Ово је родно место Михајла Пупина, и свако ко није знао много о њему, овде је могао да научи.

Бранимир Кантар, секретар ветерана Црвене звезде, нагласио је да наша секција увек тежи хуманости.

Секција ветерана ФК Црвена звезда има хуманитарни карактер. Имамо и нашу фондацију, играмо утакмице по целој Србији, али и ван Србије. Наша мисија је стварно хуманитарна, помажемо породице наших бивших играча. Сви наши играчи поштују то што радимо, и са нама увек иду и звучна имена, не желимо да дођемо са екипом у којој нема наших великих играча. Ја лично сам први пут у Идвору, и инсистирао сам да обиђемо овдашње знаменитости. Пуни смо дивних утисака.

Комплетну репортажу са гостовања наших ветерана Идвору можете погледати у видео прилогу.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment