Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Сасвим лично са Вујадином Савићем

На многа (не)фудбалска питања у рубрици „Сасвим лично…” одговарао је Вујадин Савић.

Звездин штопер открио је које питање му мајка најчешће поставља, уз које песме проводи најлепше тренутке, који детаљ меча са Динамом из Тбилисија не може да заборави, како се на тренинзима шали са Луком Аџићем.

1. Која утакмица коју си гледао као навијач ће ти заувек остати у сећању?
– С обзиром на то да седам година нисам био у Србији памтим неке старије сутакмице. Сигурно ће ми као један од најдражих остати сусрет Звезде и Оденсеа када смо победили 4:3.

2. Дрес ког фудбалера би волео да имаш у својој колекцији?
– Миодрага Белодедића.

3. Ког фудбалера који није звезда у свом тиму највише цениш?
– Не могу да кажем да није звезда, али посебно ценим Кјелинија који игра на мојој позицији.

4. Ко има најлепши стадион?
– Можда није најлепши, али због читавог амбијента и атмосфере коју праве навијачи издвојио бих стадион Борусије Дортмунд.

5. Има ли неки потез у фудбалу који те увек изнервира када га неко одигра?
– Највише ме изнервирају неспортски потези, када ме неки играч удари без лопте, то баш уме да ме избаци из такта. Смета ми највише што не смем да му вратим јер бих могао да направим проблем екипи.

6. Постоји ли промашај који ћеш памтити краја живота?
– Шанса за којом и данас жалим догодила се на утакмици против Динамо Тбилисија када ми је Дејан Лекић истрчао на лопту. Имао сам лопту на глави, то је било н 3:2, а требало нам је 5:2 да прођемо. Сигурно бих постигао гол, то су шансе које се не пропуштају.

7. Зашто би дете које тренира фудбал требало да носи дрес са твојим презименом на леђима?
– У Звезди има 30 најбољих играча и деца могу сама да изаберу ко ће да им буде узор. Не бих да извајам своје квалитете, то је на другима да кажу, али оно на шта сам и сам поносан и на шта би млађи могли да се угледају јесте моја љубав према клубу. Такође, дрес са презименом Савић могу да носе и због мог оца.

8. Коју четворицу саиграша би позвао у своју екипу за мали фудбал?
– Стојковић би био задужен за одбрану, а повео бих још и Милијаша, Доналда и Пешића у нападу.

9. Коме је најлакше протурити лопту кроз ноге на тренину?
– Најдраже ми је да то урадим Луки Аџићу. Увек заједно играмо шеву и када успем у томе после се сви шалимо, што нам је посебно занимљиво јер се он лако наљути. Наравно, много ми је добар друг и врло брзо након тога све буде у реду.

10. Омиљени цитат из неког филма?
– „Уз праву жену ништа ме не може зауставити”, легендарни Ал Паћино.

11. Шта те најлакше изнервира?
– Генерално сам увек насмејан, али се јако брзо изнервирам, али ме брзо то прође. Најбрже и најлакше могу да ме изнервирају моја мајка и супруга Мирка. Мајка зато што ме и сада када имам 27 година и троје деце стално пита да ли сам јео, шта сам јео, да ли сам гладан… Знам да ће то тако бити до краја живота, то је родитељска брига. Мирка зна које ситнице умеју у секунди да ме изнервирају.

12. Шта никада не би опростио?
– Не бих опростио када би неко из породице или од најближих другара прешао да навија за Партизан. Исто тако не бих волео да моји другови Партизановци пређу да навијају за Звезду.

13. Када и због чега си последњи пут заплакао?
– Много лакше заплачем од када сам добио децу. Не дешава ми се често, али све што има везе са децом, када на филму видим неку дирљиву сцену зна да ме растужи и да ми се напуне очи сузама.

14. Када прећутиш истину?
– Чак и када лажем говорим истину.

15. Због чега си се у животу покајао?
– Кажу да када урадиш некоме неку лошу ствар треба да се покајеш и одеш у цркву. Не бих откривао разлоге, али јесам се више пута покајао. Што се тиче одлука које сам доносио у животу, чак и када се испостави да су биле погрешне, никада се не кајем. То је само једна лоша одлука, а ја морам да наставим даље.

16. Која ти је узречица?
– Узречице ми се мењају периодично, углавном их усвајам у друштву, када ми је неко драг и када посебно смешно користи одређену реч ја је преузмем. Тренутно ми је узречица „сине“, све зовем тако.

17. Коју песму волиш да слусаш на прославама?
– У приликама када се нешто слави наручујем од Шабана Шаулића „Цвету” и „Теби” од Мирослава Илића.

18. Која твоја особина те највише нервира?
– Инат и тврдоглавост, то што много пута идем против себе само зато што ме је неко изнервирао. Волим да саслушам савет, не мислим да сам увек у праву, нити да сам најпаметнији, али када ме неко изнервира морам да истерам своје, не занимају ме последице.

19. Омиљена личност из националне историје?
– Дража Михаиловић.

 

Повезане вести

2 comments

delije h.novi авг 1, 2017 at 10:03

svaka čast momcino! imamo čak i istu omiljenu istorijsku ličnost!!! pozdrav porodici Savić iz Herceg Novog

Reply
Србин са Космета авг 1, 2017 at 15:02

Браво људино,браво браћо из Херцег Новог за омиљену историјску личност,нашег Чича Дражу!!!!!! :mig:

Reply

Leave a Comment