Moja Crvena Zvezda
Архива

Почео састанак у Софији

У уторак 15. новембра у девет часова у главном граду наших источних суседа, Софији почео је састанак представника источноевропских клубова, поводом иницијативе о оснивању асоцијације клубова из овог дела Европе. На скупу коме присуствују представници грчких, бугарских, румунских и клубова из Азербејџана, као и посланик украјинског фудбалског савеза, налази се и делегација Црвене звезде коју предводи председник Владан Лукић.

Као први и основни циљ у разговорима наглашено је оснивање удружења источноевропских клубова које касније може да прерасте у озбиљно такмичење, односно лигу, уколико УЕФА и ФИФА дају сагласност за тако нешто. Дакле наглашавамо да се неће радити ништа без одобрења и сагласности европске и светске куће фудбала.

На састанку ће се разматрати модели по којем ће бити могуће подићи квалитет утакмица, зараду, као и број посетилаца, јер је евидентно да „богаташи“ са запада све више одмичу, што се осликава раним испадањем „источњака“ из такмичења под окриљем УЕФA. Разговори ће трајати током читавог дана, а конкретни закључци биће изнешени на конференцији за медије која се очекује у поподневним часовима. Ово уједно неће бити једини скуп овог типа, јер се у наредном периоду очекује да идеје и закључци који буду донети данас у Софији унапреде и реализују на неком од следећих скупова.

Такође председник фудбалског клуба ЦСКА Димитар Борисов нагласио је на скупу да ће асоцијација након што заживи и направи прве конкретне кораке и даље бити отворена за пријем нових заинтересованих клубова из источне Европе.

Повезане вести

6 comments

ДС нов 15, 2011 at 14:11

Јебеш ти ову лигу ако не играју Грци,Румуни и турци…
Много ми ово изгледа шугаво некако…
Србија,Бугарска,Азербејџан….ма дај бре…
Ако нема најјачих ( Грци,Румуни…) боље да се пакујемо,да се вратимо кући и да се усресредимо на титулу…

Reply
Милан нов 15, 2011 at 13:57

Нико од Грчких клубова није дошао,ако нас обмањује званичан сајт ФК немојте и ви.Не преписујте слепо од њих!

Reply
Драган нов 15, 2011 at 13:59

Ништа ми не преписујемо, него смо пренели текст са званичног сајта као што можеш да видиш – испод текста је назначен аутор.

Reply
kum нов 15, 2011 at 14:07

Druze popravi datum.Nije sreda 15 novembar nego utorak 15 novembar 😉

Reply
Драган нов 15, 2011 at 14:09

Сад си ме бацио у ребус, мислио сам да је опет нешто до сервера.. то екипа са званичног оманула са данима, и нама се дешава… променићемо 🙂

Reply
kum нов 15, 2011 at 14:16

he he he ma opusteno 🙂

Leave a Comment