Moja Crvena Zvezda
Архива

Иницијативни одбор за формирање лиге

Представници источноевропских клубова у Софији, успешно су окончали први састанак који се састојао од вишечасновних разговора у коме су изнете многе идеје и предлози везани за евентуално формирање тзв. Балканске лиге. Донесен је закључак да такмичење пре свега треба да буде исплативо са спортског и економског становништа, и да је за било какав озбиљнији корак у том правцу неопходна сагласност УЕФА.

Учесници састанка снажно подржавају идеју о регионалној лиги, и сматрају да би њено формирање подигло квалитет фудбала на виши ниво, да би интересовање публике било веће, као и да би евентуално новооформљено такмичење било примамљиво за бројне спонзоре, и као такво имало би перспективу да траје.

На скупу у Софији основан је Иницијативни одбор за формирање „источне“ лиге који броји пет чланова и који има за задатак да у предстојећем периоду направи студију изводљивости у спортском и економском смислу за покретање такмичења. Новоформирано тело такође преузело је на себе обавезу да контактира евентуалне заинтересоване спонзоре који би видели свој интерес у улагању у ново такмичење.

Исто тако сви чланови Иницијативног треба да упознају националне фудбалске савезе земаља потенцијалних учесница са студијом изводљивости, као и представнике УЕФА, од којих ће бити затражена подршка и без чије сагласности такмичење неће бити покренуто.

Следећи скуп асоцијације источноевропских клубова заказан је за 15. децембар текуће године у главном граду Румуније, Букурешту.

Повезане вести

1 comment

Konstantin нов 16, 2011 at 00:26

Opet price o trenutno ne bitnim stvarima za nas. Sto se fudbalskog kluba tice culi smo razne price, novi semafori, novi stadion, nova infrastruktura, bla bla bla. Dajte mi konkretno rezultate a kada osvojite taj trofej onda pravite i po pet liga dnevno, izlazite i po 10 projekata dogradnje Marakane, menjajte po 20 semafora, radite posle toga sta hocete samo ne lazite i ne kradite. Jel trazimo mnogo ?

Reply

Leave a Comment