Moja Crvena Zvezda
Архива

Стаменковић постаје репрезентативац

Саша Стаменковић

Пре пар сезона из азербејџанског Нефчија из Бакуа у редове Црвене звезде стигао је нападач Бранимир Субашић. Неки посебан траг Субашић на београдској Маракани није оставио, али је интересантан због чињенице да је један од неколицине српских фудбалера који фудбалску срећу траже не само у иностраним клубовима већ наступају и за стране националне селекције. Ускоро се може очекивати да још један некадашњи Звездаш крене тим путем.

Наиме, како се сазнаје дрес националне селекције Азербејџана ускоро би требао да понесе и, до ове сезоне голман Црвене звезде, Саша Стаменковић. Стаменковић је имао више него успешну сезону у Нефчију из Бакуа и проглашен је за нејбољег голмана ондашње лиге. То је запало за око челницима Фудбалског савеза Азербејџана и они су му понудили да у будуће носи и дрес њихове националне селекције. Интересовање Азербејџанаца потврдио је и сам Стаменковић:

– Свестан сам да је дрес репрезентације Србије за мене веома далек. И када сам одлично бранио у Црвеној звезди, позиви су ме мимоилазили. Због чега се то дешавало не знам. Истина је да су се челници азербејџанског савеза заинтересовали за моје услуге, али коначну одлуку још нисам донео.

За репрезентацију Азербејџана до сада је једино наступао већ поменути Бранимир Субашић. Рођени Београђанин је забележио у дресу „Азера“ 30 утакмица и био стрелац седам погодака.

Повезане вести

27 comments

Cirko нов 16, 2011 at 18:50

Jedna stwar mi samo nije jasna…po pravilima fife evandro nema pravo igranja za našu reprezentaciju,a stameni ima za azerbejdžan…mislim nemam nista protiv ali mi nije jasno…

Reply
Djolle нов 16, 2011 at 17:48

Srećno Stameni, kako god odlučio.

Reply
jovan92. нов 15, 2011 at 23:41

Добар је Стамени, али Бајко је комплетнији голман…

Reply
Deks нов 16, 2011 at 01:04

Bajko je prvi golman ali daleko je i on od onoga sto treba Zvezdi

Reply
Marko Vozdovac нов 15, 2011 at 23:24

Sa jedne strane gledano, da sam sportista, nikada ne bih mogao da obucem dres neke druge reprezentacije, ali sa druge strane, u slucaju Stamenog, ako ga tamo postuju vise nego ovde (a cim mu nude dres, znaci da je tako), trebao bi da prihvati. Ti si nas kapiten Stameni!

Reply
Deks нов 16, 2011 at 01:10

Da je mlad golman pa da ga razumem jer bi verovatno imao ambicije da brani u Engleskoj pa mu treba reprezentativni staz a ovako ?? Veliki sam protivnik ovog cirkusa sa strancima u reprezentaciji, cak bi i selektor trebalo da bude iz ise zemlje jer bi to trebalo da bude slika stanja tog sporta u zemlji

Reply
Raka Delija нов 15, 2011 at 21:24

Stameni care prihvati poziv ako te ljudi iz te zemlje stvarno žele.Na golu Srbije ne brani najbolji već onaj koji “mora“ (što je primer i sa još nekim igračima ne samo sa mustafom na golu).Idi tamo gde cene tvoje kvalitete,poštuju te i uvažavaju.Ovde u ovom mafijaškom savezu ne poštuju ni pre svih legendu nad legendama DRAGANA DŽAJIĆA,a šta je tek ostalo za tebe.Tako da brate,samo napred i srećno.
http://www.youtube.com/watch?v=mS0rYIACq1I

Reply
PERA BOR нов 15, 2011 at 21:10

Pa Stameni je doktor za ove sto nam sad brane(Mustafa,Brkic i ti).
Stameni I Bajko u reprezentaciju pa nek se bore za mesto medju stativama kao u zvezdi nekada(prosle godine).

Reply
Vuk нов 15, 2011 at 21:50

Ma,ni Stameni ni Bajko nisu za repku!Da je sve realno,golmani bi bili Brkic i Aleksic,ali ovako…

Reply
delija86 нов 16, 2011 at 07:44

Sta si ti neki firmas ili blu union,kako li je vec

Reply
Немања нов 16, 2011 at 13:25

Ако човек мисли да је Вошин голман бољи од нашег(не кажем да је то тачно, или није) он навија за Војводину? Не мора да значи да ако неко игра за Звезду заслужује дрес А селекције.

Reply
Vuk нов 16, 2011 at 13:50

Realno,Stameni je nula od golmana,a Bajko je za nijansu bolji,jedino sto ima dobre reflekse.

Reply
bane нов 15, 2011 at 20:13

Stameni je zasluzio da brani za Srbiju, ali stagod da odluci bice nas 🙂
A ako bude Mustafa branio za Srbiju, jbga onda, zvizdacu mu na derbiju, ali reprezentacija je iznad svega i svi smo mi za nju bez obzira ciji bili navijaci, i zato bi red bio da bodrimo i Srbiju i kad im ne ide i da se ne delimo po klubovima i jos jedna stvar me nervira a to je zvizdanje svim himnama protivnika… to nije u redu… Znam da mozda nije tema, ali mi je zao kad cujem da zvizdimo npr Poljacima, a oni nasoj himni aplaudiraju…. 1 SRBIN 2ZVEZDAS 🙂

Reply
Теша_Делија!!! нов 15, 2011 at 20:20

A po cemu je to mustafa zasluzio da brati. Jer zbog onih 3 primljena gola protiv Estonije na Marakani ili zbog ovog preglupog gola protiv Meksika?

Reply
ChargerNS нов 15, 2011 at 20:47

Mogu slobodno da ti kažem, pa nek me i proglase za izdajnika da mi je Zvezda na prvom mestu a posle par svetlosnih godina je sve ostalo. Zbog Zvezde i krevet bih pojeo od nerviranja a kad gledam reprezentaciju smešno mi je. Dok je LOPOVA u FSS neću čak ni da gledam PUTUJUĆI CIRKUS! Uopšte nemam nikakav naboj pred utakmicu selekcije dok bih za Zvezdu uradio SVE!

Reply
bane нов 15, 2011 at 21:08

Bravo za tebe…. Ti vise volis nekog iz Tadzikistana neko nekog svoj rodjaka koji navija za Partizan???? ne lupaj i ne pricam o naboju nego mi je muka kad vidim kako smo podeljeni u svemu i kako sami sebe uvek potkopavamo… Srbija je iznad svega i bez Srbije nema ni Zvezde ni Partizana… a internet navijaci mi nece popovati… Znam ja kako se voli klub…. Mnogo toga sam se odricao da bih pratio Zvezdu i nije mi zao toga i uvek cu biti tu, ali i za Srbiju jer njima treba podrska ili bi najbolje bilo da trazimo da igra 18zvezdasa utakmicu repke pa da budemo srecni!!!
Nek igra 11 najboljih nije vazno ciji su, a ako vidim da ginu za dres ove drzave u kojoj i ti i ja zivimo e onda cu aplaudirati i pruziti ruku…. SRBIJA!!!

Reply
БруталноРеалан нов 15, 2011 at 22:04

Браво мајсторе ! Сви смо ми Срби на првом месту .. Зна се шта је Звезда свима нама овде, али такође мора да се зна и шта је мајка Србија ..

Reply
Теша_Делија!!! нов 15, 2011 at 22:18

Nemoj da poredis Srbiji i „toletov nacionalni fudbalski tim“, to su dve razlicite stvari.

Reply
delija86 нов 16, 2011 at 07:46

Nismo svi srbi,oni preko puta su hrvati

ChargerNS нов 16, 2011 at 09:20

Izgleda da jedini internet navijač ovde, si upravo Ti!!! Za mnogima od nas imaš da kaskaš još godinama da bi stigao navijački staž a verovatno i ćale mogu da ti budem. Iz Tadžikistana ne poznajem nikoga a za rođaka koji navija za partizan mislim da je limitiran kao i skoro svi oni. Meni nemoj da pričaš šta je Srbija, jer dok sam Ja bio u 63-oj za vreme bombardovanja na mestima i situacijama koja ti gledaš samo na fiilmovima, ti si duvkao u skloništima i muvao cice. Zato sinko, nemoj meni da pričaš šta je patriotizam! Ne mora da igra nijedan Zvezdaš ako su zdravi odnosi u reprezentaciji i ako po kvalitetu ne zaslužuju da igraju. Neću da pratim onoga ko pokušava da nam ugasi Zvezdu, ko krade, laže , petlja, mulja… Zbog čega svi ovi igrači igraju sa „TOLIKO ŽARA“ za reprezentaciju? Zato što im je glupo da ne dođu a nemaju motiva jer vide kakva sve GOV.A PLUTAJU u moru zvano FSS!

Reply
superstar нов 15, 2011 at 20:03

stameni je tata za neke.. 😀

Reply
Alex Krycek нов 16, 2011 at 01:30

…i tata nekima 😀

Reply
neca нов 15, 2011 at 19:54

nema veze kako se odlucis ti ces ostati zvezdin cetnik stameni stameni stameni !!! a mi cemo gledati mustafu : (

Reply
LaneDS нов 15, 2011 at 19:24

I treba da prihvati ponudu! Dok su nama na golu reprezentacije sve rupa do rupe!

Reply
Aleksandar нов 15, 2011 at 19:33

Budi realan. Stameni je rupetina…

Reply
Sale нов 15, 2011 at 19:53

slazem se, delija sam, ali stameni je rupa, veliki je covek i patriota, ali ima mnogo boljih, ja predlazem brkica

Reply
pedja нов 15, 2011 at 20:41

videli smo protiv slovenije, meksika i hondurasa te rupetine!!! hahah smesni ste bre…stameni je skolovani goman za te dijabole

Reply

Leave a Comment