Moja Crvena Zvezda
Архива

Љиљана Савановић седма на ЕП за млађе сениоре

Љиљана Савановић (до 48 кг)  била је одлична на Европском првенству за млађе сениоре у Тyумену у Русији. Учешће на смотри најбољих јудока Старог континента до 23 године наша Љиљана завршила је на седмој позицији.

Одлично је Савановићева почела учешће на такмичењу у сибирском граду Тyумену. Аурелију Готто из Литваније наша Љиља декласирала је у првом колу. После бацања које је оцењено њазаријем, после два минута и 27 секунди узданица српске репрезентације и наше Црвене звезде, бацила је Литванку на ипон и тиме осигурала улазак у наредну рунду такмичења.

Немица Каy Краус чекала је нашу јудисткињу у другом колу. Савановићева и Краус,  обе одличне такмичарке у мечу који је водио полуфинале водиле су праву рововску борбу. По истеку регуларног тока меча јрезултат је био нерешен. Златни бод ипак је више спортске среће донео Немици која је њазаријем изборила пролаз у даљи ток такмичења.

У првој борби репасажа Љиљана Савановић одмерила је снаге са Францускињом  Марие Цлемент. Јудока триколора није могла да наше решење за српску узданицу.  Одлука о победници опет је морала бити донета у продужетку меча. Спортска срећа није била на страни Љиљане Савановић. Учешће на шампионату Старог континента за млађе сениоре Савановићева је завршила на седмој позицији.

– Сада наравно да остаје жал јер сам била на корак до победе у оба меча. Ипак спортска срећа ми једноставно није била наклоњена. Пласман на седмо место је добар резултат а све оно што сам урадила у овој години даје ми подстрек за период који тек долази, истакла је Љиљана Савановић.

Учешће на шампионату Старог континента за млађе сениоре Савановићева је завршила на седмој позицији.

Имајући у виду конкуренцију на ЕП у Тyумену пласман Савановићеве на седму позицију као и одличан јудо који је прилказала у мечевима,  резултат је вредан сваке пажње. Да њено време тек долази Савановићева је на најбољи начин доказала одличним резултатима  које је ове године постигла н

Повезане вести

1 comment

realno нов 19, 2011 at 10:35

Lule dunster !!!

Reply

Leave a Comment