Moja Crvena Zvezda
Архива

Пионири у Москви

Пионирска селекција Црвене звезде (1997. и 1998. годиште) од 27. новембра до 2. децембра учествоваће на престижном московском турниру Куп шампиона, који слови за незванично клупско првенство Европе за играче до 14 година. Пут Русије пионири црвено-белих путују у суботу 26. новембра.

Звезда  ће играти у А групи са Самаром (Русија), Ригом (Летонија) и екипом Топ Хелсинки (Финска).  Две најбоље екипе из групе пласираће се у полуфинале, где ће се укрстити са најбољим тимовима Б групе, коју чине екипе Шарунас Марчуљонис (Литванија), Петриње (Хрватска), Вроцлав (Пољска) и Химик (Украјина).

– Указана  нам је велика част позивом на незванично клупско Првенство Европе. Турнир у Москви је одлична прилика за афирмацију наших талентованих дечака. Први циљ је пролазак у полуфинале, а најтежи противник у групи сигурно ће нам бити шампион Русије Самара. Чуо сам да и пољски представник има добру екипу, а веома квалитетни су и Хрвати. Наравно, не треба заборавити и  Литванце који  имају  сличан  систем рада са младим играчима као и ми. Ипак, верујем да ћемо у јакој конкуренцији изборити пласман у финале – рекао је тренер пионира Црвене звезде Милован Булатовић.

Прву утакмицу на турниру клинци Звезде играју у недељу са Ригом (14 часова по српском времену), у понедељак  је на реду дуел са  Финцима (14 часова), док је дерби А групе са руском Самаром на програму у уторак  (14 часова). Среда је слободан дан, четвртак  је резервисан за полуфиналне мечеве, а сви у Звезди се надају да ће се у петак ученици тренера Булатовића борити за престижни пехар.

Црвено беле боје на турниру у Москви браниће: Лука Вуликић, Бранислав Вујадиновић, Алекса Раданов, Лука Петровић, Стефан Николић, Војислав Стојановић, Стефан Кењић, Миња Цветковић, Никола Ракићевић, Вељко Дутина, Вељко Станковић и Давид Миладиновић.

Повезане вести

1 comment

Mirijevac нов 24, 2011 at 13:07

Napred klinci,osvetlajte nam obraz!

Reply

Leave a Comment