Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милојевић – Даћемо све за Звездин грб

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић истакао је дан уочи реванша плеј-офа за Лигу шампиона и дуела са Салцбургом (среда од 21.00), да су у обавези да дају све што могу на терену првака Аустрије због грба који представљају.

– Утакмица има велики значај и до сада смо урадили шта смо желели. Спремићемо се и кад кажем да ће то бити као и за остале мечеве, стварно то мислим. Играчи верују у себе и поштују противника, али се апсолутно не плаше никога. То су добри момци и добри фудбалери који играју за један од најбољих клубова у Европи. Обавеза нам је да на терену дамо све од себе за грб који носимо, као и до сада – каже Милојевић.

Он сматра да притисак неће бити проблем за шампиона Србије.

– Нисам знао да је ово Салцбургу 12. покушај да уђе у Лигу шампиона. Ми немамо притисак, тренирамо и радимо да дамо све од себе на свакој наредној утакмици. Свесни смо улога, али и после сутра постоји нови дан. Размишљамо само о утакмици, не о притиску. Играмо друго полувреме овог двомеча, у првом је било евидентно да је тврда утакмица и посебно упечатљиво што није било публике. Мислим да смо се добро спремили за реванш и сигурно да играчи Салцбуруга имају самопоуздања које ни нама не недостаје. Очекујем меч као и што су били претходни.

Милојевић има прилику да са овом генерацијом понови историјски успех и уведе Звезду у Лигу шампиона, попут славних претходника

– Мислим да сам далеко од великана Црвене звезде и не сматрам себе да припадам тој категорији. Они су много тога дали Звезди. Драго ми је да сам тренер Звезде, али мислим да сам ипак далеко од њих.

Наш тренер је посебно истакао значај навијача, пошто се за место на „Ред Бул арени“ тражила карта више.

– Навијачи нам значе свима и јасно је колико људи воле Црвену звезду. Знамо колико је интересовање владало, видели смо и када смо стигли у Аустрију, и то ми је посебно драго. Највећи утисак ми је можда то што смо им вратили веру, ова генерација је урадила то да људи могу опет да путују и да нас гледају против најбољих европских клубова. Звезда то апсолутно заслужује. Због тога ми је пуно срце, када видим препознатљив амбијент, и када имате такве људе и такве навијаче уз себе, онда је све лакше.

Осврнуо и на то да ли су вежбали пенале, и на повреду Николе Стојиљковића који је остао у Београду.

– Нисмо вежбали, нисмо то ни раније радили, нисам од тренера који то практикује. Што се тиче Стојиљковића, не волим када ми се играч повреди. Он нам је битан као и сви остали.

Милојевић и његови сарадници су скенирали све врлине и мане противника.

– Мислим да смо добри, да ли смо бољи или не, видећемо… И Салцбург је сигурно анализирао први меч, има свој систем који очигледно даје доста добре резултате. Да ли ће мењати нешто у својој игри или не, то не знам, више смо размишљали о нашој игри.

За крај се осврнуо на европски почетак у Звезди и дуеле са Флоријаном и реми на Малти, пре нешто више од годину дана, и како на то гледа са ове дистанце сада.

– Љутим се на менталитет, јер тешко можемо да га променимо, можемо да га коригујемо. Да ли сам и тада веровао у успех или не? Стално дубоко верујем у оно што радим, у момке, у сараднике, у навијаче и мој народ. Морате да нађете нешто што ће вам давати снагу да се трудите да будете још бољи. Прихватићу живот какав год да буде и да не верујем, не бих се ни бавио овим послом – завршио је Милојевић.

Наш десни бек Филип Стојковић радује се што ће имати подршку навијача у Салцбургу.

– Сви смо орни и спремни, верујем да ће бити тако и за утакмицу. Ми ћемо ући у меч као и у сваки до сада. Наравно да носи велики значај за играче и клуб, а на нама је да оправдамо очекивања и урадимо све што тренер Милојевић буде тражио од нас. У прошлој утакмици нисмо имали срећу да нас подржи 50.000 или 60.000 наших навијача, али већ у реваншу верујем да ћемо имати домаћу атмосферу на њиховом стадиону – закључио је Стојковић.

Повезане вести

2 comments

Džoni авг 28, 2018 at 21:09

Jedan komentar i za novog napadača, pre dve godine velika želja Zvezde je bio Andraš Šporar tada je otišao u Bazel za 3,8m€. Trenutno je u Slovanu Bratislava i na jedanaest utakmica dao je isto toliko golova. Njegova plata nebi bila tako velika kao ovi sto se pominju (sio) a trenutna cena mu je prihvatljivih 750.000 € . Mlad je pa vredi razmisliti. https://m.youtube.com/watch?v=NIbthOmD6O8

Reply
sima авг 28, 2018 at 20:33

Idite u boj junaci i vratite se uzdignuta cela !!

Reply

Leave a Comment