Moja Crvena Zvezda
Архива

Stefanović:“Nek probaju da nas izbace!“

Đorđe Stefanović

Povodom najava u medijima da bi Crvena zvezda mogla da bude suspendovana iz Jelen Superlige, izjavu za zvaničan sajt kluba na tu temu dao je poslovni direktor našeg kluba Đorđe Stefanović.

„Postalo je pravilo da se pred svaku važnu utakmicu Crvene zvezde pokušava sa destabilizicijom kluba. Tako se pred derbi koji u subotu igramo sa Vojvodinom oglasio gospodin Janković, sekretar Zajednice superligaša sa pretnjom da će da suspenduje Crvenu zvezdu iz takmičenja ako ne plati neka dugovanja prema pojedinim domaćim klubovima.

Prvo, dugovanja postoje i mnogo su manja nego što gospodin Janković priča.

Drugo, skoro svaki klub u Ligi duguje ali se gospodin Janković setio samo Crvene zvezde.

Treće, u vreme ekonomske krize svedoci smo da država sa teškoćama plaća uredno svoje račune, da najveće svetske kompanije imaju finansijske probleme pa i da najbogatiji evropski klubovi duguju stotine miliona evra.

Četvrto, Zvezda ima i dugovanja ali i potraživanja. Nekoliko velikih španskih i francuskih klubova su nam dužni oko 2,5 miliona evra.

Peto, niko zbog dugovanja ne preti najvećim evropskim klubovima, ni klubovima koji duguju Zvezdi. U svakodnevnim kontaktima se traže rešenja u interesu svih.

Zapanjeni smo time da je sekretar Zajednice gospodin Janković otvoreno najavio da Zvezda neće moći da se licencira za evropska takmičenja, a činjenice su sasvim drugačije. Crvena zvezda se prošle godine, sama i bez ičije pomoći, prva od svih srpskih klubova licencirala za evropska takmičenja što može da potvrdi Fudbalski savez Srbije.

Ne treba zanemariti ni činjenicu da se vest o „Zvezdinim dugovima“ plasira namerno pred početak prelaznog roka kako bi se klub omeo i u tim aktivnostima.

Zvezda će svoje obaveze rešavati u skladu sa svojim mogućnostima. Tako smo nedavno isplatili domaćeg igrača koji je igrao u Zvezdi do 2005. a zajedno sa FIFA našli rešenje za nekoliko stranih igrača kojima se godinama unazad dugovao novac. FIFA je pomogla, i nama, i tim igračima i rešili smo problem. Nažalost, sekretar Zajednice superligaša preti, umesto da pomogne. Posao sekretara Zajednice je da posreduje između klubova i da traži rešenja.

Upozoravam da u ovakvoj situaciji ne treba nikome pretiti, a pogotovo ne Crvenoj zvezdi, već tražiti rešenja. A na izjave da će neko Zvezdu izbaciti iz domaće lige, naša poruka je jasna – neka probaju!“ – kazao je poslovni direktor Crvene zvezde Đorđe Stefanović.

Повезане вести