Moja Crvena Zvezda
Архива

JSL 15. kolo – Crvena zvezda : Vojvodina 2:2 (0:0)

Andrija Kaluđerović je doneo prednost našem timu

Stadion: Crvene zvezde.

Gledalaca: 13890

Sudija: Slobodan Veselinović
CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Adi, Mikić, Ninkov, Reljić, Isah, Kadu, Milovanović, Koroman, Jevtić, Kaluđerović.

Rezerve: Bajković, Savio, Spajić, Lazović, Trifunović, Perović, Vešović.

VOJVODINA: Brkić, Medojević, Smiljanić, Mojsov, Ilić, Lazetić, Mitošević, Abubakar, Merebašvili, Vulićević, Karan.

Rezerve: Kesić, Tumbasević, Novaković, Stevanović, Antwi, Katai, Ajuru.

Utakmica 15. kola Jelen Superlige.

Utakmica je počela.

4. minut, utakmica je od samog starta veoma otvorena i borbena. Zvezda je imala prvu nešto opasniju priliku preko Koromana i Kadua pred kaznenim prostorom Vojvodine, ali je odbrana gostiju dobro intervenisala. 8. minut, Koroman je izveo prvi korner za Crvenu zvezdu, pronašao je Milovanovića na dvadesetak metara od gola, ovaj je šutirao iz prve ali je prebacio gol.

10. minut, dobra akcija Ninkova i Kaluđerovića, ali je Andrija loše prihvatio loptu. U nastavku akcije, Zvezda je izborila korner koji je izveo Koroman, a Mikić je pokušao glavom ali bez uspeha.

15. minut, Zvezda je imala polu kontru, Kadu je uposlio Koromana koji je pokušao udarcem sa preko 30 metara, međutim lopta je pogodila jednog igrača Vojvodine i Brkiću je bilo lako da je uhvati. 21. minut, odličnu je loptu u prostor dobio Kaluđerović, bio je za malo brži od golmana Brkića koji je ipak uspeo da izblokira pokušaj asistencije ka Jevtiću. Minut kasnije, Milovanović je još jednom pokušao sa distance iz poluvoleja, ovoga puta bio je za malo neprecizan.

26. minut, utakmica je dosta dinamična, ali izostaju stopostotne prilike.

29. minut, Koroman je dobio loptu na dvadesetak metara, fintom je prebacio na levu nogu i šutirao u donji desni ugao, ali je Brkić bez problema intervenisao. 36. minut, Abubakar je nakon solo akcije i uspešnog driblinga veoma snažno šutirao u desnu stranu gola, ali se odličnom odbranom istakao Stamenković.

42. minut, nešto slično kao i Abubakar ovoga puta pokušao je Lazetić, ali je šutirao pravo u golmana Stamenkovića.

44. minut, dobra prilika za Zvezdu. U glavnoj ulozi bio je Jevtić, koji je sve sam uradio, odlično prošao igraća i izborio priliku za šut, ali je lopta proletela pored stative.

45. minut, Zvezda pritiska. Ponovo je Milovanović dobio dobru loptu, ovoga puta u kaznenom prostoru. Šutirao je iz prve, ali je odlično odbranio Brkić. Lopta se odbila do Ninkova koji je takođe pokušao, ali lopta ponovo nije htela u gol.

KRAJ prvog poluvremena.

46. minut, počelo je drugo poluveme, a na severu je još jedna sjajna koreografija “naša linija života”.

50. minut, GOOOOOOOOL, Zvezda vodi 1:0! Nakon greške odbrane Vojvodine, do lopte je stigao Jevtić, sjajno ušao u kazneni prostor, lepo uposlio samog Kaluđerovića koji je zatresao mrežu golmana Brkića i doneo Zvezdi prednost!

57. minut, još jedna odlična asistencija Jevtića prema Koromanu koji je dobro prihvatio loptu u trku, i šutirao izuzetno jako, ali ipak pored gola.

61. minut, GOOOOOOOOOL! Reljić! Merebašvili je zaradio žuti karton zbog povlaćenja za dres, slobodan udarac je izveo Koroman koji je odlično na drugoj stativi pronašao nečuvanog Reljića koji uspeva da duplira prednost postigavši glavom svoj prvi gol u dresu Crvene zvezde.

67. minut, u ekipi Vojvodine je ušao Tumbasević umesto Mitoševića, a nekoliko minuta ranije Antvi je zamenio Merebašvilija.

71. minut, Kaluđerović je imao jednu izglednu situaciju, ali je šutirao preko gola.

73. minut, Vojvodina postiže gol. Abubakar je dobio loptu u prostor, i uspeo je da stigne do nje pre Mikića, a zatim ga dobrim driblinog potpuno izbaci. Ipak, propustio je trenutak da uposli samog saigrača, šutirao je ali je Stamenković odlično odbranio. Ipak, lopta se odbila do Antvija koji se ubacivao iz drugog plana i on je uspeo da zatrese mrežu. 2:1.

75. minut, prva izmena u Zvezdi. Umesto Jevtića, u igru je ušao Trifunović. 80. minut, nakon lepe akcije Vojvodine i dobrog centaršuta, Abubakar je pogodio stativu. Lopta je u nastavku akcije završila u korneru. Nakon dobrog centaršuta, najviši u skoku bio je Oumaru koji je svom klubu doneo izjednačenje. 84. minut, Antvi je mogao da potpuno preokrene rezultat, ali nije uspeo da šutira sa   pet metara.

93. minut, Zvezda je imala priliku da ipak dođe do pobede, ali dobar centaršut Koromana nije uspeo da realizuje Trifunović.

KRAJ utakmice.

Повезане вести