Moja Crvena Zvezda
Архива

Kristić više nije trener prvog tima!

Aleksandar Kristić

Aleksandar Kristić neće voditi ekipu i tokom prolećnog dela sezone! Na sastanku sa sportskim menadžemntom doneta je zajednička odluka da se saradnja ne nastavi, međutim Kristić će nastaviti da radi u klubu, da li kao pomoćnik novom treneru, ili u mlađim kategorijama, ostaje da se vidi.

Ovakva odluka potkrepljuje priče da je Robert Prosinečki blizu klupe Crvene zvezde. Međutim, novi vetrovi koji duvaju Moskvom, mogu veoma lako i potpuno neočekivano, na listu potencijalnih trenera da ponovo dovedu Grofa Božovića. Dinamo ima novog sportskog direktora koji je dobio odrešene ruke u izboru stručnog štaba i igračkog kadra, te neće biti iznenađenje ukoliko dođe veoma brzo do prekida saradnje, što bi Božoviću omogućilo da preuzme Zvezdu.

Navodno, biće obavljeni i razgovori sa Miroslavom Đukićem, a uporedo sa time pravi se lista igrača koji neće nositi dres Crvene zvezde na proleće, odnosno, sa kojima će ugovori biti raskinuti, ili će biti prodati ili pozajmljeni tokom januarskog prelaznog roka.

Prenosimo i saopštenje sa zvaničnog sajta FK crvena zvezda:

„Danas (utorak 7. decembar) je održan sastanak između sportskog menadžmenta FK Crvena zvezda i trenera našeg Kluba Aleksandra Kristića.

Kada je Aleksandar Kristić, posle ostavke Ratka Dostanića, preuzeo prvi tim Crvene zvezde postigli smo dogovor da po završetku jesenjeg dela sezone razgovaramo o daljoj saradnji. Posle analize prvog dela sezone koja je urađena, Crvena zvezda i Kristić su postigli dogovor da se saradnja ne nastavi.

Crvena zvezda se zahvaljuje Aleksandru Kristiću na svemu što je postigao tokom jesenjeg dela sezone kao trener prvog tima. Ekipu je preuzeo u veoma teškom trenutku posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope. Trebalo je mnogo upornosti i truda da se igračima vrati samopouzdanje. Velikim klubovima kakva je Crvena zvezda plasman u Evropu tokom leta odredi jesenji deo sezone. Zato je ova jesen bila veoma teška za klub kako zbog pritiska javnosti, tako i  zbog  pritisaka druge vrste kojima je Zvezda bila izložena. U takvoj situaciji, Kristić je radio najbolje što je mogao i postigao je dobre rezultate.

Bez obzira na sve što je postignuto, Crvena zvezda i Aleksandar Kristić su zajednički konstatovali da dalja saradnja ipak nije moguća i da je najbolje za obe strane da bude prekinuta. Ovaj predlog biće upućen Upravnom odboru Kluba koji će o njemu respravljati na prvoj narednoj sednici.

Aleksandar Kristić je dete Crvene zvezde, trener u koga ulažemo i ostaće da radi u klubu. Kristić je veliki Zvezdaš koji voli svoj klub i spreman je uvek da bude u funkciji Crvene zvezde. Verujemo u njegovu budućnost i trudićemo se da mu u budućnosti pomognemo da napravi uspešnu trenersku karijeru.“

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.