Moja Crvena Zvezda
Архива

Srušen i Metalac!

Mikić slavi pobednički gol

Kakva utakmica! Pred 10.000 gledalaca u Kragujevcu Crvena zvezda je savladala domaći Metalac golom Nikole Mikića u 81. minutu utakmice, uz neverovatan broj propuštenih šansi naših fudbalera.

Apsolutno je za ne poverovati kakve su sve prilike naši igrači propustili na današnjem susretu, odnosno šta su sve činili golman Bogunović i njegovi saigrači ne bi li na bilo koji način zaustavili pobedničku seriju naše ekipe. Promašivali su svoje šanse Evandro, Kadu, Kaluđerović.. i Borha, Borha, Borha.. koliko li je samo taj momak šansi promašio, a opet koliko taj momak znači za naš tim, teško je rečima opisati. Kada ovaj momak bude počeo da makar polovinu svojih šansi pretvara u pogotke, biće siguran sam najkorisniji igrač naše ekipe, bez ikakve sumnje.

Počela je Zvezda silovito prvo poluvreme, sa nekoliko šansi, sa konstantnim posedom, međutim vreme je prolazilo, a gola nikako u mreži Metalca. Najbolju priliku u prvom delu igre propustio je Kadu u poslednjem minutu, kada je iz slobodnog udarca sa leve strane od gola pogodio stativu. Evandro je lepo pre toga šutirao sa distance, Bogunović je bio siguran. Sa druge strane, domaći su imali jednu polupriliku, a lopta je otišla pored gola.

Drugi deo igre doneo je agilniji Metalac, još jači otpor pružen je Crvenoj zvezdi, međutim šanse su se ređale kao na traci. Prva je stvorena odmah pošto je drugi deo igre počeo. Centrirao je Jevtić sa leve strane, a lopta je pogodila u ruku jednog defanzivca domaćih, koji je na ovaj način sprečio centaršut. Ruka domaćeg fudbalera nije bila uz telo, daleko od toga, te je penal za naš tim bio više nego očigledan, međutim, da li zbog svoje trenutne procene, ili zbog nekih drugih stvari, sudija Majo Vujović nije dosudio zasluženi jedanaesterac za naš tim.

Kada se učinilo da šansi za Crvenu zvezdu ima nešto manje, kada se činilo da je pojedincima ponestalo daha, posegnuo je Robert Prosinečki za izmenama, ubacio Lazovića i Koromana, koji su odmah doneli živost u igru našeg tima, i stvorili nekoliko dobrih prilika. Topovski je šutirao Darko odmah po ulasku, ali je Bogunović krajnjim naporom izbacio loptu u korner. Koroman je driblinzima po levoj strani stvorio sebi nekoliko puta prostor za udarac sa ivice šesnaesterca, međutim sve je to zaustavljao golman domaćina.

Mikić postiže pobednički gol

Utakmica se bližila kraju, kada je u 81. minutu, na odličan centaršut Evandra sa leve strane, Nikola Mikić glavom zakucao loptu u mrežu Bogunovića, i doneo našem timu više nego zasluženo vođstvo. Uleteli su naši rezervni fudbaleri, pa i navijači u teren, da podele radost sa igračima, te je morala da interveniše i milicija, ne bi li ih vratila na tribine.

Kako li je bilo posle tog gola domaćim fudbalerima, samo oni znaju. Stvorili su za 80 minuta jednu polupriliku, te se od njih u narednih desetak minuta nije ni moglo nešto više očekivati, obzirom da su naši prvotimci znalački držali loptu u svom posedu, i bez nekih problema priveli utakmicu kraju. Obila su se u tom trenutku sva ona izležavanja domaćim igračima o glavu, svi oni ukradeni minuti prilikom izmena, izvođenja prekida ili ispucavanja lopte od strane golmana, zbog čega su, potpuno opravdano, dobili nekoliko žutih kartona od Vujovića.

Kraj utakmice doneo je slavlje za naš tim, koji je ovo teško gostovanje uspešno završio, a ekipa koja je, takoreći, Partizan „B“, nije imala čemu da se raduje. Koliko je gol Mikića značio Crvenoj zvezdi, toliko je bio „hladan tuš“ za domaće, ali i sve one koji su putem malih ekrana podgrevali nadu da bi Zvezda mogla da ostane bez dva boda. Ostali su bez premija domaći, ali nisu uspeli ni da pomognu „starijem bratu“, koji će večeras morati da savlada Vojvodinu ne bi li se izdvojio na tabeli.

Kraj utakmice

Na kraju, da napomenem i da je naš tim izveo neverovatnih 19 udaraca iz ugla (10 u prvih 30 minuta), da je uputio 23 šuta ka golu, od čega 11 u okvir, i da je posed lopte bio ponovo blizu 70%. U potpunosti zaslužena pobeda Crvene zvezde, koja je mogla, i morala biti, sa barem nekoliko golova više u mreži Metalca, jer su to prema prikazanoj igri, naši momci svakako zaslužili.

METALAC: Bogunović – B. Pavlović, Bajić, Otašević, Nenadić – Gojak, Krnjinac (od 74. Lukić), Svojić, Simović – P. Pavlović (od 63. Adamović) – Betoligar.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković – Ninkov, Vilotić, Tošić, Mikić – Isah (od 85. Mijailović) – Kadu (od 70. Lazović), Evandro – Jevtić (od 63. Koroman), Borha – Kaluđerović.

Повезане вести

34 comments

Comments are closed.