Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Звезда брани трофеј у Загребу, први изазивач Приморска

Кошаркаши Црвене звезде  започињу нову сезону утакмицом четвртфинала Суперкупа  АБА лиге са екипом Приморска из Копра. На турниру који се одржава у Загребу од 26-29 септембра црвено-бели бране трофеј освојен прошле године у Лакташима.

Ово ће бити први званичан дуел две екипе у неком такмичењу. Екипа Приморске се као шампион АБА 2 лиге пласирала у елитно регионално такмичење а свој квалитет је доказала и доминацијом у локалним оквирима пошто је у Словенији освојила Суперкуп, национални куп и првенство Словеније.

Приморска је млад клуб настао 2016. године. Уочи своје премијерне сезоне у елитном регионалном такмичењу нису правили велике промене у ростеру у односу на прошлу сезону. У екипу коју су као лидери предводили искусни Марко Јагодић Куриџа и талентовани Жан Марк Шишко као појачања су стигли Лазић из Олимпије, Хот из Астане, Димец из Лиеткабелиса и Барић из Златорога.

Дан уочи утакмице у дворани „Дражен Петровић” одржана је заједничка конференција за штампу тренера две екипе. Новинарима се прво обратио тренер Црвене звезде мтс Милан Томић.

„Искористио би ову прилику да позовем све љубитеље кошарке да дођу у халу. Очекују их добре екипе и мислим да је боље да гледају уживо све ове утакмице, него да седе у неком кафићу и пију кафу. Освојили смо прошле године Суперкуп у Лакташима , када смо долазили прошле године сви су причали „није толико важно али добро да се освоји…Хајде нека буде исто и ове године. Нисмо на 100 посто а очекује нас утакмица против екипе која је показала свој квалитет и у овом припремном периоду што се види и по резултатима где нису изгубили ни једну утакмицу” – истакао је у обраћању тренер црвено-белих.

Новинарима се обратио и Јурица Големац.

„Част нам је што смо овде,  што смо у друштву оваквих екипа и тренера. Покушаћемо да покажемо да смо озбиљни, да нисмо само симпатични . Нисмо до сада играли против екипе као што је Црвена звезда, Евролигаш, искусна екипа, одлично вођена. Радујем се да видим како ћемо изгледати против такве екипе” – рекао је тренер екипе из Копра.

Црвена звезда је без пораза завршила припреме али пријатељске утакмице су једно а мечеви за трофеј су нешто сасвим друго. Надајмо се да ће играчи Милана Томића оправдати улогу фаворита на турниру и да ће, исто као и прошле сезоне, освојени трофеј Суперкупа АБА лиге дати додатни ветар у леђа екипи на старту нове сезоне.

 

Комплетан распоред утакмица Суперкупа:

АБА Супер Куп, четвртфинале,

Четвртак, 26.9.2019:
Партизан НИС – Мега Бемаx (17:00)
Црвена звезда мтс – Копер Приморска (20:00)

Петак, 27.9.2019:
Цедевита Олимпија – ФМП (17:00)
Будућност ВОЛИ – Цибона (20:30)

Полуфинале, Субота, 28.9.2019:
Партизан НИС/Мега Бемаx – Црвена звезда мтс/Копер Приморска (17:00)
Цедевита Олимпија/ФМП – Будућност ВОЛИ/Цибона (20:00)

Финале је на програм у недељу од 20 часова у дворани „Дражен Петровић”.

Повезане вести

Leave a Comment