Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Владан Милојевић – Синоним Звездиних успеха

Владан Милојевић је током 897 дана колико је био тренер Црвене звезде, оставио неизбрисив траг у статистици, али у срцима свим Звездаша. О свему оном што је Милојевић урадио говори и громогласан аплауз који је добио у Медија центру стадиона „Рајко Митић“ када се опростио од нашег клуба са којим ће целог живота бити повезан.

Звездаши имају велике амбиције и велика очекивања. Публика која бодри Црвену звезду захтева победе, а управо је то оно по чему ће Владан Милојевић бити упамћен. Повезаност Милојевића са Звездашима, као и са нашим клубом, биће вечна, због свега оног што је наш „Кларк Кент“ урадио током 897 дана проведених у Црвеној звезди.

Милојевић је 5. јуна 2017. године преузео тренерску палицу и наследио Миодрага Божовића на клупи бившег светског и европског првака. Већ у првој сезони, успео је да уведе клуб у Лигу Европе, када је у једној од најемотивнијих утакмица одиграних на стадиону „Рајко Митић“ у новијој историји, Црвена звезда савладала Краснодар (2:1), головима Немање Радоњића и Гелора Канге и заиграла групну фазу европског такмичења после десет година.

Није се ту зауставио. Сјајне игре у групној фази, и одлучујућа утакмица против Келна када је 7. децембра 2017. године голом Славољуба Срнића у феноменално припремљеној утакмици нашег стратега, Црвена звезда савладала немачки клуб (1:0) и успела да обезбеди европско пролеће после 25 година.

Уз све то, успео је и да освоји титулу са 12 бодова више у односу на Партизан, као и следеће сезоне када је са девет бодова предности у односу на Раднички, наш клуб постао првак Србије. Утисак је био као да се титула није доводила у питање док је Милојевић на клупи.

Убрзо је Милојевић показао свима да Црвена звезда може да се пласира у Лигу шампиона. У врхунски припремљеном двомечу против Салцбурга и у чувеној утакмици у Аустрији када је Бен у размаку од неколико минута постигао два поготка и донео општо славље нашем тиму (2:2). Подигао је Милојевић лествицу те сезоне и увео клуб у најелитније европско такмичење после 27 година. Потом је уследио први бод нашег тима у овом формату такмичења Лиге шампиона када је Црвена звезда ремизирала против Наполија (0:0), потом први гол, када је Марко Марин погодио против Пари Сен Жермена, па и први тријумф у невероватној утакмици против Ливерпула када је у хероја израстао Милан Павков са два поготка (2:0).

Поновио је то Милојевић и ове сезоне. Пенал серија у Копенхагену, потом двомеч са Јанг бојсом и још једна групна фаза у Лиги шампиона, чиме је направљен низ од три године у којима је наш клуб узастопно играо групну фазу неког европског такмичења. Уз све то, Милојевић је иза себе оставио и 11 бодова предности у односу на првог пратиоца у Суперлиги.

Све то за 897 дана у којима је на 149 утакмица остварио 107 победа, 24 ремија и 18 пораза, што је 71.8% успешности. Тријумфално је дебитовао када је савладана Флоријана (3:0), а победом је и завршио своју мисију у Црвеној звезди, јер је савладао Чукарички (3:1).

Фантастична је и гол разлика. На 149 утакмица постигнуто је 328, а примљено 127 погодака, што је 2,2 дата гола по утакмици, а само 0.85 примљениих.

Милојевић је уједно и рекордер на Звездиној листи тренера који су предводили наш клуб у европским мечевима, с обзиром да је 44 пута седео на клупи нашег тима у међународним окршајима.

Остаће Владан Милојевић вечно уписан као један од најуспешнијих тренера у историји Црвене звезде.

 

 

Повезане вести

5 comments

Suhoj37 дец 20, 2019 at 01:29

Plasirali smo se u Ligu Evrope posle 10 godina i odmah prezimili tamo i igrali egal sa svim protivnicima tamo. Plasirali smo se u Ligu Šampiona prvi put od kako se ona igra u ovom formatu i pobedili prvaka Evrope Liverpul sa 2:0 i bukvalno ih u toj utakmici odučili od fudbala. E sad…ostaje gorak ukus za ovom sezonom u Ligi Šampiona i poraza protiv Totenhema u obe utakmice i protiv Bajerna na Marakani, koja je po meni najveća sramota u istoriji kluba. Jeste Bajern prejak, ali ono je stvarno sramota. O derijima bolje da i ne govorim. Sve u svemu hvala ti Miloje za sve i želim ti svu sreću u daljoj karijeri.

Reply
Cocana дец 20, 2019 at 10:42

Која срамота? Тај Бајерн уваља Тотенхему 7 комада. Тиму који вреди више од пола милијарде евра и има стадион од милијарду. Тим је лошији него прошле сезоне. А ко је крив, Милојевић или Мркела? Ништа вам бре не ваља. Какав ку*ац деби. +11 на полусезони. Трећа титула у низу. 3 године Европе и једно пролеће. Да вас нема треба вас измислити. Тако ћете пљувати и Станковића после првог нерешеног резултата.

Reply
Delija do Bola дец 20, 2019 at 11:50

Kako… Šta.. Kakav derbi? Pa grobari nas ponizavaju… Ne možemo da im šutnemo u okvir gola… TO NIJE SRAMOTA… A? Igramo demode fudbal… Kukavički… Ako tebe nije sramota što nas na Mari j.bu na redaljku PSG, Totenhem, Bajern… Iživljavaju se, pišaju po nama… Mene je sramota! Ako ti voliš redaljku i pišanje po tebi… onda uživaj… Prvaci smo je li… Sa bunkerom u zadnjim minutima protiv skoro svakog tima u gostima… Sa igrom koja ne liči ni na šta… Sa sumnjivim penalima za nas i sumnjivim poništenim golovima protivnika… Što pola Lige igra za nas, pa Spartak, Napredak, Radnički, Vojvodina moraju umesto nas da pobedjuju groblje da bi mi bili prvi, jer mi ne mozemo da ih dobijemo…. Što Surdulica i Mačva otkidaju po bod groblju na JNA… Što RASPALI grobari lansiraju igrače, pa onda i štopera(ejjj štopera) zavale za 10. miliona evra… a kod nas nijedan klinac nije ni prišao prvom timu… što smo mašina za uništavanje mladih igrača.. Pa ta grobarčina Strahinja Pavlović što sad ide u Italiji za 10..12 miliona evra bio u omladinskoj reprezentaciji rezerva našem Erakoviću… A ko zna za Erakovića…Niko! Tri godine se priča o Veljku Nikolić, a on nije odigrao poluvreme za prvi tim… A neki tamo grobarčić Stevanović, mlađi 2 god od Veljka, vec ima cenu 4 miliona!!! A mi malog Terzića prodajemo za milion i po i skačemo od sreće… jer nismo ni mogli za veće pare, jer ima jedva 3 odigrane utakmice.. Krstovića jurili i groblje i zagrebački Dinamo, mi ga pokupili… a on nije ni rezerva, odigrao jednu utakmicu kao desni poluvezni, a on špic, sa 19 godina bio dva puta najbolji strelac CG lige… Negov otac u crnogorskim „Vijestima “ proklinje što mu sin došao kod nas, jer je imao ponudu Verone za dva i po miliona evra, a on otišao u Zvezdu za 400.000 jer mu obećano da će igrati… Itd.. Itd…

Reply
Vladimir дец 20, 2019 at 19:06

Tata ti je sumnjiv, idi ti sa ovim postenjacima u lavor, pa navijaj.

Reply
Veteran Sever дец 20, 2019 at 11:52

Deki Stanković je u fudbalskom svetu BOG za Milojevića.

Reply

Leave a Comment