Moja Crvena Zvezda
Архива

Петровац – Црвена звезда 1:2 (ВИДЕО)

Стадион: Петровца
Гледалаца: 1.000
Судија: Дабановић (Подгорица)
Стрелци: Лазовић у 12. и 30. минуту за Црвену звезду, Левeрда у 80. минуту за Петровац.

ПЕТРОВАЦ: Поповић, Радуловић, Граовац, Михаиловић, Грбовић, Шофранац, Голубовић, Звицер, Муховић, Јовановић, Живовић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Микић, Тошић, Максимовић, Петковић, Миливојевић, Евандро, Каду, Лазовић, Касалица, Асамоа.

Тренер Црвене звезде Роберт Просинечки је на утакмици против екипе Петровца, која представља другу проверу нашег тима на припремама на црногорском приморју, извео тим који би највише могао да личи на оно на шта ће се Звездин стратег ослањати на пролеће. У самом шпицу дебитовао је играч који се налази на проби, Асамоа. Млади играч из Гане по изузетно тешком и блатњавом терену није могао много да покаже, јер га пре свега красе хитрина и брзина. Ипак, на махове се видело да се ради у квалитетном играчу, јер је учествовао у многим акцијама нашег тима.

Већ у 10. минуту, видели смо одличну акцију Евандра и Кадуа на средини терена, након које је лопта дошла до Асамое, па до Дарка Лазовића на десној страни, који је ушао у казнени простор и шутирао левом ногом преко гола. Два минута касније, Црвена звезда дошла је у вођство. Била је то акција која је текла по левој страни, комбиновали су Касалица и Петковић, који је упутио центаршут у средину казненог простора, дефанзивац домаћина Голубовић је неспретно реаговао и погодио оквир свог гола. Лопта се потом одбила право на Лазовића, коме није било тешко да је спроведе у мрежу.

У следећем нападу, Лазовић и Касалица су агресивним пресингом одузели лопту одбрани Петровца, а стрелац првог гола је изашао сам испред Поповића, који је сјајном интервенцијом спречио да Црвена звезда дуплира предност, баш као и неколико тренутака касније када је направио још једну бравуру и зауставио шут Миливојевића са 16 метара.

30. минут донео је нову промену резултата. Након комбиновања на средини терена, до лопте је дошао Лазовић, повукао је и у свом стилу ушао у казнени простор домаћина. Уследио је неодбрањив ударац са 15 метара у супротну „малу мрежу“, за вођство Звезде од 2:0, и други погодак на овом мечу Звездине „осмице“. Тим голом Звезда је крунисала неколико добрих напада и полуприлика који су имали Каду, Касалица и Асамоа. Тамнопути нападач је у 34. минуту у гужви која се створила у казненом простору два пута шутирао, али су се оба пута дефанзивци домаћина испречили на путу лопте ка голу.

И поред веома лошег терена, услед кога је било скоро немогуће контролисати лопту, храбри игра дефанзивног тандема на овој утакмици, који су чинили Душко Тошић и Никола Максимовић.

У другом полувремену извршено је неколико измена. Међу стативе нашег гола стао је Кировски, Стојковић је на позицији десног бека заменио Микића, док су уместо Тошића и Максимовића на позицијама централних бекова заиграли Крнета и Михајловић. Никола Петковић је своје место левог бека уступио Филипу Младеновићу, а Срђан Мијаиловић је заменио Луку Миливојевића који је данас забележио своје прве минуте у црвено-белом дресу. Бразилци Евандро и Каду су такође замењени, а на њиховим позицијама заиграли су Димитријевић и Јанковић. Касалица и двоструки стрелац Лазовић, своја места су уступили Марку Вешовићу и још једном дебитанту, Марку Мирићу.

Звезда је наставила теренску доминацију, и у 50. минуту створила још једну опасну ситуацију. Вешовић је прошао по страни, желео је да центрира али му је лопта прешла преко ноге и погодила горњи део пречке. Три минута касније, свој ударац опробао је и Младеновић, који се нашао у доброј позицији – шутирао је Чачанин са 16 метара, али је лопта завршила поред стативе гола домаћина. Само минут касније, Звезда је извела добар контра напад преко Марка Мирића, који је избио сам испред голмана Поповића, шутирао левом ногом са 13 метара, али је пропустио прилику да се у дебитантској утакмици упише у листу стрелаца, јер је лопта погодила пречку.

У 65. минуту добру прилику имао је Петровац. Након слободног ударца са двадесетак метара, истакао се Кировски који је одбио лопту до нападача Петровца, а затим још једном одлично реаговао након шута и спречио промену резултата.

У наставку утакмице, још један играч је дебитовао у нашем дресу. Млади Огњен Ожеговић заменио је Асамоу, и убрзо показао да поседује таленат голгетера – између осталог, покушао је да „маказицама“ затресе мрежу, али га је један дефанзивац домаћина изблокирао.

Петровац је у 78. минуту најавио да би резултат могао да буде промењен. Домаћи тим је најпре погодио пречку, а потом је одбијену лопту поново захватио један играч домаћина, али је Кировски одбранио сигуран гол. Ипак, три минута касније није било помоћи – Мијаиловић је на 20 метара од гола изгубио лопту, чему је умногоме кумовао и катастрофалан терен. Леверда је украо лопту и са 11 метара шутирао под пречку истрчалог Кировског, и поставио, испоставиће се, коначан резултат утакмице.

Ова провера је показала да ће Роберт Просинечки на пролеће имати слатке муке приликом састављања тима. Чињеница је да није било услова за леп фудбал, али радује податак да није било повређених играча.

Утакмицу је пратило и око 1000 навијача, који су дошли из разних крајева да бодре свој тим, упркос томе што је радни дан.

Повезане вести

40 comments

Bozidar јан 26, 2012 at 12:53

Pogledajte na 2:03 ,ne znam koji je ovaj igrac sto je sutirao ali je i tu moglo Asamoi da se doda :/

Reply
Aleksandar јан 26, 2012 at 08:51

Po meni ovo je čist bezobrazluk od strane Lazovića. Svaka njemu čast kao zaista talentovanom igraču ali ovakve stvari ne bi smele da se tolerišu čak ni na pripremnim utakmicama. Jednostavno unose razdor i razmišljanje i kod drugih stranaca da li zaista nije hteo da mu doda loptu ili ga je ponelo to što je mislio da može da da gol. Imao je sasvim dovoljno vremena da zaključi isto što i svi mi, da je Asamoa u takvoj poziciji da ništa logičnije ne postoji osim da mu doda loptu.

Reply
MILAN KG јан 25, 2012 at 23:13

dobar lazovic ali ne toliko nije se dokazao u potpunosti u evropi protiv rena u obe utakmice nije nista pokazao u derbijima nista posebno sa vojvodinom isto nema on petlju za velike utakmice ja imam takav utisak kad igramo sa jacim ekipama nigde ga nema ima srce ko pauk…

Reply
Ariljac јан 25, 2012 at 21:48

Ono sto je Asamoa uradio,kada je izasao te primio loptu,prosledio na bok i otrcao u zavrsnicu je ono sto centralni napadac treba da radi u ovoj formaciji…E veseli AK99 to ili nije znao ili nije hteo…

Reply
Luka јан 25, 2012 at 20:43

Ne bih da pravdam Lazovica jer stvarno jeste los potez tu nema price. ali cini mi se da je Lazovic video da igrac odbrane krece ka Asamoi i da ako zalomi na desno bice sam. Na kraju i jeste bio sam, igrac odbrane se spetljao, ali je golman odbranio. Jbg da je dao gol verovatno bi bila druga prica, ali ovako je napravio glupost. Sto neko rece Asamoi bi znacio gol ekstra.

Reply
kole јан 25, 2012 at 20:39

neverovatno sebicno od Lazovica.eeej,decko se izlomio po onakvom terenu,bori se za svoju karijeru a onaj koji je vec dokazan igrac da mu ne pomogne? kao da on treba da se dokazuje! svakog ko sabotira coveka zato sto je druge nacije,treba ga kazniti ili oterati. u ovaj klub je dobrodosao svaki dobar igrac koji ce da se bori,bio to srbin ili avganistanac… tako su predhodnici sabotirali Barkosa,pa sad milione daju za njega jer je neverovatna cinjenica da je svuda bio pravi golgeter osim kod nas.

Reply
dexa7 јан 25, 2012 at 21:14

E sad ti bi da oteras naseg najboljeg igraca zbog jedne gluposti.Ma daj molim te ja ne vjerujem da Lazovic hoce da sabotira bilo koga, samo je bio malo sebican u toj situaciji i to je sve.

Reply
kole јан 25, 2012 at 22:28

Nisam rekao da bi Lazovica oterao zbog ovoga danas. Ako se ovakve sebicne stvari budu punavljale i to prema strancima treba odstraniti iz tima ma ko da je u pitanju. Ti to ne bi uradio? Jedan igrac ne cini tim i svi treba na terenu da budu braca,to je kolektiv a fudbal je takva igra. Ovo je bila prosta stvar gde igrac dodaje loptu u prostor saigracu koji iz prve sutira. To ti je kao u matematici 2 i 2. Zamisli da si dosao ti na probu i zelis gol vise nego ikad,da se dolazes a covek te ispali.

Reply
dr јан 25, 2012 at 20:34

Jel provalio neko kako se forsiraju dresovi sa belim sortsem,ukaljali smo se kao svinje po tom blatu. Nije mi jasno sta se desilo sa crvenim sortsevima,jeste glupost ali je i to vazno. Kao sto i recimo nemamo ni jednu garnituru sa dugim rukavima,a neki treceligasi imaju….

http://www.mondo.rs/slike/vesti/002/112/v211218p0.jpg

Sta vi mislite,crveni LIKE,beli UNLIKE 🙂 Pozz Delijama,najludji smo.

Reply
kowac јан 25, 2012 at 20:25

klasican bojkot Asamoe, Lazovic je morao barem 2 puta da ga uposli ali bio je toliko sebican da je sutirao i promasio gol!!
pogledajte na snimku trenutak kad je oduzeo lopte gde se asamoa nalazio, morao je da mu vrati loptu

Reply
sasa јан 25, 2012 at 20:05

Necu da se pravim pametan,Asamoa je dobar fudbaler ucestvuje,trci moze se ta njegova brzina iskoristiti,al o5 on nije gol-igrac.

Reply
Dejan јан 25, 2012 at 20:03

Jel video neko koje su brojeve nosili Miric i Asamoa?

Reply
Delija Brate јан 25, 2012 at 20:16

Asamoa 18,za Mrića ne znam

Reply
Dejan јан 25, 2012 at 21:04

Meni se cini Miric 11, Asamoa 16 al nisam siguran…

Reply
Saša јан 26, 2012 at 00:02

Mirić br.37 a Asamoa br.16.

Reply
Saša јан 26, 2012 at 00:27

Izvinjavam se, Mirić je nosio 27.

Reply
MARKO јан 25, 2012 at 19:45

Koliku glavudzu ima ovaj Asamoa ! SUNCE TI POLJUBIM ! 🙂 OSECAM DA CE AKO POTPISE ZA NAS BITI STRASNO POJACANJE !

Reply
delija86 јан 25, 2012 at 19:54

Svidja mi se sto se vrati malo pozadi,primi loptu,odigra pas i odmah trci napred,to je najveca mana bila tromom mezengi koji je odmah sutirao ili ostao u sredini kad posalje pas!

Reply
Alex Krycek јан 25, 2012 at 19:28

Kakva njiva, dobro je da se niko nije povredio…šteta što nema Ožegovićevih makazica na snimku. Sve u svemu, nije loše, samo OPET kod prekida reagujemo loše.

Reply
delija86 јан 25, 2012 at 19:28

Koja kaljuga od terena jbt,ne znam zasto idemo uopste u cg,zasto cele pripreme ne odradimo lepo u Antaliji,nego igramo po onakvom svinjcu i jos rizikujemo da se neko ne daj Boze povredi :-/ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
Filip јан 25, 2012 at 19:22

mislim da kasalica mora da igra u samom spisu napade ne po levoj strani jer se u hajduku nije proslavio na toj poziciji a i sam je rekao da je najbolji u spicu

Reply
dusan јан 25, 2012 at 18:49

dobro je samo napred asamoa dobar

Reply
DELIJA_NCZ јан 25, 2012 at 18:40

KAKO MI SE CINI NA OSNOVU OVOGA STO SAM VIDEO ASAMOA IMA ODLICNU TEHNIKU….

Reply
josif јан 25, 2012 at 18:36

E moj Lazovicu,umesto da dodas Asamoi koji je u cistoj poziciji,da postigne gol,da mu lakse krene vec od prve utakmice ti vuces loptu ko neki idijot upropastis utakmicu ali decku nedas loptu nipokoju cenu i onda svi pljuju Petkovica i Vilotica da sabotiraju strance.Pozz.MKD

Reply
Ariljac јан 25, 2012 at 18:43

Lazovic je dao dva gola brate,da je pogresio oko Asamoe JESTE,al upropastio utakmicu sigurno nije…

Reply
Milos јан 25, 2012 at 18:47

ovaj detalj je jedini koji mi se nije svideo na utakmici…ovakve situacije moramo da resavamo na sto laksi nacin…vrlo sebicno sa njegove strane…da je dodao loptu jos bolji utisak bi ostavio..dao bi 2 gola i asistirao za jedan i lakse bi bilo Asamoi…gde ces lepsi debi nego kad na prvoj utakmici das gol…

Reply
Ariljac јан 25, 2012 at 21:37

Potpuno se slazemo Milose nego mi se nisu svideli komentari tipa:Lazovic je upropastio utakmicu i Lazovic je ovo namerno uradio…Dosta je sto nas stoka sa strane podriva jos treba i sami sebi da stvaramo afere kojih nema…

Reply
Aleksandar јан 25, 2012 at 18:07

1:15 zaista sebicno… To nesme da se desi…

Reply
Milan јан 25, 2012 at 18:32

Da ni meni nije jasno , da li je slucajno ili je sabotaza … nemam pojma , ali realno je trebao na prvu da mu odigra i ovaj bi ostao 1 na 1…

Reply
Marek Hamsik јан 25, 2012 at 18:35

ne mogu da vidim broj na dresu, koji je ovo igrac sto nece da doda loptu Asamoi?

Reply
Mimi јан 25, 2012 at 18:36

Lazovic mu nije dodao loptu

Reply
Marek Hamsik јан 25, 2012 at 18:40

veoma sebicno i bas me cudi to od Lazovica…

Mimi јан 25, 2012 at 18:35

vrlo sebicno..mislim da je ovo namerno…trebao je da mu prosledi odmah loptu..decko je na probi,mnogo bi mu znacio gol…

Reply
Icaaa јан 25, 2012 at 17:21

jedan predlog za admina, ocekujem odgovor : Da li je moguce da se odradi intervju sa nekim iz uprave pre nego sto krenemo u Antaliju ili da vasi ljudi kojih verovatno ima u C.Gori da pitaju nekog iz uprave da obezbede prenose meceva u Antaliji ,zasluzili smo to ! pozdrav

Reply
Luka јан 25, 2012 at 17:34

Ranije je to radio Sport Klub,i SOS kanal.SOS-u je ove sezone to zabranjeno,ostaje da se vidi da li će Arena ili Sport Klub prenositi neku od utakmica

Reply
Luka јан 25, 2012 at 18:17

Није сосу ништа забрањено.
Могуће да ће неке занимљиве утакмице преносити спорт клуб као прошли пут, али то се још не зна. Покушаћемо да сазнамо инфо.

Reply
Luka јан 25, 2012 at 19:44

Mislim da jeste,ako se ovih dana nesto nije promenilo.Nebojša je u Total Sokeru rekao da će svi klubovi iz Superlige koji budu na pripremama imati izvestaje,osim Zvezde jer im je zabranjeno

Reply
Delije Republika Srpska јан 25, 2012 at 16:37

Moje, subjektivno, misljenje je da Dusko Tosic treba iskljucivo da igra lijevog beka, a ne stopera jer nije dovoljno dominantan vazduhu, a to nam je bio problem prethodnih sezona. Mihajlovic ili Krneta ce se bolje snaci uz Maksimovica u srcu odbrane. Puna podraska Robiju i pozdrav Delijama sa druge strane Drine!!!

Reply
kole јан 25, 2012 at 16:36

ima li snimak?

Reply
bokinho јан 25, 2012 at 17:36

Ima da se skine snimak (10mb) na zvanicnom sajtu
http://www.crvenazvezdafk.com/petrovac-crvena-zvezda-1-2-5185-c1-content.htm (dole gde pise video izvestaj)

Reply

Leave a Comment