Moja Crvena Zvezda
Архива

Герасименко наставио са врхунским резултатима

Српски џудиста Дмитрy Герасименко бронзом на Светском купу у Тбилисију у Грузији употпунио је одличан викенд за наш спорт. Герасименко је у националном кимону освојио златно и три бронзана одличја чиме је изборио норму за ОИ у Лондону 2012.

Герасименко репрезентативац Србије и узданица ЏК Црвена звезда у категорији до 90 килограма победом ипоном ( 10:0) над Французом Винцентом Массимином. У истом стилу српски репрезентативац наставио је и у другом колу и одличног Британца Андреwа Бурнса победио на јуко (5:0). Ни Грузијац Зураб Звидаури, легенда џудо спорта није нашао решење за српског џудисту. За само 2 минута и 33 секунде Дмитрy Герасименко је ипоном

решио меч са Грузијцем Звидауријем. Ипак у четвртом колу Варлам Липартелиани, домаћа јудока и златни са ОИ у Пекингу налази решење за Дмитрy Герасименка. У првом колу репасажа у мечу за бронзано одличје, српски јудиста није дао ни мало простора за маневар Канану Нагиyеву из Азербејџана. Ипоном ефектно Герасименко додаје још једно бронзано одличје са Светских купова.

– Драго ми је да сам наставио са одличним резултатима и уједно се уписао у овај фанстастичан српски спортски викенд- биле су прве речи Дмитрија Герасименка. – Све мечеве сам решио убедљиво што је најбољи доказ да сам у одличној форми. Такмичења која су преда мном сада су најбоља провера и припрема за Олимпијске игре у Лондону.

Повезане вести

Leave a Comment