Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Мркела: Рачунамо на сваког играча

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела на данашњој конфернецји за штампу у спортском центру ФСС-а говорио је о бројним темама везаних за наше фудбалере.

Легенда нашег клуба причао је о статусу Гарсије, Боаћија, Павкова и Дегенека.

Гарсија је са нама у Пазови. Имали смо понуду из Аргентине. Ми смо били задовљни том понудом, али је он одлучио да не жели да напушта Европу и од јуче се прикључио екипи. Што се тиче Боаћија, он полако улази у тренажни процес и мислим да ће се прикључити екипи у пуном обиму рада за 6-7 дана. Павков и даље има забрану ударца лопте главом. Он тренира са екипом, али не пуном паром. Наравно, рачунамо на сваког играча који је овде. Деведесет одсто ствари које се пишу по медијима нису тачне. Звезда не тражи левог бека. Наш скаутинг ради током читаве године, како би у датом тренутку имали опцију, уколико треба да доведемо неког играча на одређеној позицији. Никада нисам говорио о именима – нагласио је Мркела и додао:

– Већ много пута је речено. Гарсија је неко ко је био на излазним вратима Црвене звезде. Могу рећи да за њега има баш доста интересовања и понуда. За Дегенека има понуда, још увек је то у разговорима, али се један велики клуб јавио за њега. Ствари у фудбалу се мењају. Некада играчи иду формом на горе, неки падају. Ми смо дужни да на овим позицијама на којим смо, реагујемо у складу са ситуацијом, као и да брзо проценимо која позиција незадовољава у датом тренутку.

Спортски директор говорио је и о играчима који су у претходном период били на позајмици.

– Близу смо раскида уговора са Мелегом. Можда се током данашњег дана то и реализује. Јуче смо разговарали са њим, остало је да се неке административне ствари реше са њим. Што се Јирке тиче, чуо сам се са њим. Постоји доста интересовања за њега, како за трансфер тако и за позајмицу и видећемо како ће се ситуација одвијати. Прелазни рок је тек почео, он је тек завршио сезону.

Мркела је прецизирао и који играчи Звезде ће ићи на позајмице.

Неколико играча из Омладинске школе који ће ићи на позајмицу у Графичар, то су Матић, Благојевић, Митровић и Бабић. Млади голман Чупић је отишао на позајмицу у Златуибор, као и Немања Стојић. Милош Пантовић ће такође бити на позајмици у Вождовцу – закључио је Митар Мркела.

The post Мркела: Рачунамо на сваког играча appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment