Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Бабић: „Графичар важан за развој“

Био је Илија Бабић један од најважнијих играча у прошлогодишњој екипи омладинаца Црвене звезде која је ушла међу 16 најбољих екипа у Европи, а није му много требало да се и у Графичару после само три меча издвоји у лидера екипа на терену.

Кључ у томе што добро играм већ на старту сезоне је тај да сам се сјајно уклопио у екипу. Брзо сам се привикао на захтеве тренера Жижића, атмосфера у екипи је феноменална и осећам се веома опуштено. Битно ми је то што се саиграчима дружим и ван терена и да генерално можемо да причамо о свему. Презадовољан сам мојим првим утакмицама у сениорском фудбалу – почео је Бабић.

У прва три кола имао је две асистенције и неколико феноменалних потеза којима је демонстрирао да поседује потенцијал за Црвену звезду.

– Наравно да желим што боље да се покажем. Дајем све од себе, трудим се и лепо је кад се то заокружи нечим конкретним као што је асистенција. Надам се да ће ускоро бити и голова.

У Графичару је чак девет Бабићевих саиграча из прошлогодишњих јуниора, што му знатно олакшава посао.

– Значе ми саиграчи из омладинаца много. Стварно би ми било чудно да их нема, са некима од њих се цео живот познајем и заједно играм и сад смо ту једни за друге и у сениорима. Пријатељи смо и ван терена, дружимо се, шалимо се и правимо добру атмосферу.

Сматра Бабић да је велика разлика између јуниорског и сениорског фудбала, али схвата да је Графичар важан степеник на путу до првог тима Црвене звезде.

Много су физички захтевније утакмице са сениорима. Трудим се да што више користим брзину, јер су у дуел игри противници снажнији од мене углавном, али радим и на унапређивању тог сегмента. Свестан сам колико ће ми ово бити значајно у даљој каријери. Наравно, жеља ми је да после Графичара заиграм за Црвену звезду, о томе маштам цео живот – закључио је Бабић.

The post Бабић: Графичар важан за развој appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment