Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Кадети рутински са Радом

Наставља се победничка серија Николе Митића од када је сео на клупу наших кадета, с обзиром да је Црвена звезда савладала Рад у гостима резултатом 4:1. Два пута је погодио најбољи стрелац нашег тима Мирко Николашевић, а по једном су то учинили Јован Мијатовић и Матеја Бубањ.

Рад – Црвена звезда 1:4 (1:3)

Судија: Дејан Трифковић.

Стрелци: Ђурђевић у 7. минуту за Рад, а Мијатовић у 12, Николашевић у 17. (из једанаестерца) и 69. и Бубањ у 32. минуту за Црвену звезду.

Рад: Наранчић (од 83. Јашић), С. Рупар, Црнобрња, Комазец (од 86. Кузмановић), Ђурђевић, Стевановић, Крстић (од 75. Јовановић), Николић, Петровић, Радовановић (од 88. А. Рупар), Милић.

Црвена звезда: Маринковић, Савић (од 73. Светозаревић), Вукичевић (од 89. Ергарац), Марић, Стојсављевић (од 89. Д. Ђурић), Видојевић, Лолић, Радоњић (од 55. Ракић), Мијатовић (од 89. Димитријевић), Николашевић, Бубањ.

Могао је Бубањ већ у другом минуту да савлада Наранчића, али је нешто лоше прихватио лопту и олакшао посао дефанзивцу Рада да га стигне и изблокира. Домаћи су повели у седмом минуту преко Ђурђевића који се најбоље снашао у петерцу после ударца из угла, иако је Маринковић претходно сјајно интервенисао. Брзо су стигли до изједначења наши бисери. Одбила се лопта од неколико фудбалера Рада после ударца Николашевића, дошла је право на волеј Јована Мијатовића који је снажно шутирао и матирао Наранчића у 12. минуту.

Није се Николашевић обазирао на неписано правило да играч над којим је направљен пенал – не треба да га изведе. Зауставио га је Рупар у 17. минуту у казненом простору нашег тима, он је преузео одговорност и сигурно погодио за преокрет. Нису се наши бисери на томе зауставили, што се тиче првог полувремена. Играо се 32. минут када је Наранчић лоше испуцао лопту, право до Бубња, који је искористио грешку голмана, предриблао га и погодио. Три минута касније је Бубањ и Стевановићу одузео лопту, али шутирао преко гола.

Наставили су да прете изабраници Николе Митића. Играо се 58. минут када је Ракић упослио Николашевића који се убацивао у простор, али је Црнобрња у последњем тренутку интервенисао испред првог стрелца нашег тима. Запретили су и гости два минута касније преко Радовановића, али је Маринковић био на висини задатка и феноменално интервенисао, као и претходно код покушаја Милића.

У озбијној голгетерској серији је Мирко Николашевић. Прошао је Ракић по левом боку у 69. минуту, одиграо оштру лопту у петерац, а на другој стативи је уклизао крилни нападач из Бачке Паланке и погодио мрежу ривала. Могли су до краја меча наши бисери да постигну још голова, али се резултат није мењао, за нову победу Црвене звезде у оквиру 17. кола Кадетске лиге Србије.

The post Кадети рутински са Радом appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment