Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Повратак Канге

Вратио се Гелор Канга на гостовању нашег тима у Сурдулици против домаћег Радника, одиграо сјајну утакмицу, био један од најзаслужнијих за убедљив тријумф (4:1) и показао да се потпуно опоравио од корона вируса.

Не само што је Габонац постигао погодак у 54. минуту са двадесетак метара после додавања Боаћија, када је све љубитеље фудбала подсетио какав „топ“ у нози има, већ се и према многим статистичким параметрима издвојио изнад свих актера меча. Конкретно, у укупно 143 напада нашег тима, Гелор Канга је имао учешће. Све то даје на значају кад се види да је други у том сегменту Његош Петровић са учешћем у 106 напада Црвене звезде. Дистрибуција лопте је такође нешто у чему се Канга издвојио. Он је био играч који је поделио највише тачних пасова, укупно 105 од 118, што је 89 посто, а други у том сегменту је Гобељић са 72 додавања.

Канга је био и „сигурна опција“ за пасове од стране саиграча, па је 117 пута прихватио лопту и био неко ка коме сви гледају у грађењу акција нашег тима. Он је уједно био играч који је имао најчешће комбинације са колегама из тима. Конкретно, укупно 41 пут су он и Гајић разменили додавања, а једном мање је то учинио са Петровићем, док је са Дегенеком то било 28 пута. Може се рећи да су сви опасни напади нашег тима ишли преко Канге.

И све то после двонедељне паузе коју је репрезентативац Габона и наш поуздани везиста имао због корона вируса. Сама партија показала је да Канга одсуство није ни осетио, већ да је наставио тамо где је стао, те да ће покушати то да понови у четвртак од 21 час, када ће Црвена звезда дочекати Гент у оквиру трећег кола групне фазе Лиге Европе.

The post Повратак Канге appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment