Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Друлић за убојитије нападаче

Некадашњи голгетер црвено-белих Горан Друлић радиће индивидуално у наредних седам дана са нападачима наше Омладинске школе. Прослављени ас нашег тима ће богато знање и искуство које има пренети и на младиће из Звездине фудбалске академије.

Друлић је одржао предавање тренерима и омладинцима из наше школе и истакао посебно задовољство што је поново у свом клубу.

Кад год дођем у Србију, ја се трудим да свратим у Црвену звезду. Сећам се периода када сам овде дошао као омладинац и када сам постигао 53 поготка. Имао сам велику част и привилегију да играм са сјајним играчима. Много момака који су касније направили изузетно добре каријере. Драго ми је и задовољство ми је увек када дођем овде. Ово је моја друга кућа. Искористио сам прилику да своје искуство поделим са тренерима и млађим нараштајима. Ја сам у Звезду дошао као клинац, а отишао као зрео човек. И мало ми је чудно што сам поново обукао тренерку са овим грбом – рекао је Друлић.

Наш бивши фудбалер се већ више од деценије бави тренерским послом, а са нападачима из омладинске селекције црвено-белих радиће индивидуално и наредних неколико дана.

Ово је десета година како радим као тренер у Шпанији са А лиценцом. Волим да радим на детаљима. Уживам када сам на терену. Не посматрам то само кроз рад са нападачима него опширније од тога. Пошто ћу сада радити само са нападачима, позицији коју сам ја играо. Покушаћу нешто да им пренесем и надам се да ће научити нешто од мене, као што сам и ја учио од својих тренера. Морају да знају да таленат не значи пуно. И поред тога играчи морају пуно да раде и да слушају своје тренере. За мене лично је битан карактер какав имају и да ли желе да напредују. Колико год талента има он се једино радом може надоградити. На паметан начин, корак по корак се може стићи до највишег нивоа и захтева – закључио је Друлић.

Горан Друлић је у дресу Црвене звезде наступао на 67 првенствених утакмица и постигао 27 голова, а нашим навијачима су остали у сећању чувени погоци против Меца, Лестера и Селте. Сада ће то знање бити у прилици да пренесе Бабићу, Лазетићу, Кнежевићу, Бачанину…

The post Иза југа Маракане – Друлић за убојитије нападаче appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

Delije Sever Ns мај 15, 2021 at 12:45

Goran Drulić naš brat.Drulić Goran naš buranzegija!

Reply
Aleksandar 89 мај 15, 2021 at 00:14

Imao sam tu cast da se slikam sa Goranom Drulicem!!!

Reply

Leave a Comment