Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Звездини бисери – Омладинци освојили титулу

Бисери наше Омладинске школе су одиграли сјајно у викенду за нама. Омладинци Црвене звезде су освојили титулу шампиона Србије у домаћем првенству, чиме су изабраници Марка Неђића потврдили прошлогодишњи успех и одбранили наслов прошлогодишњег првака.

Омладинци Црвене звезде су на домаћем терену победили Рад са 2:1 у оквиру 36. кола домаћег првенства. Овим тријумфом „иза југа Маракане“ наши бисери су освојили нову титулу шампиона Србије и тако одбранили прошлогишњи наслов победника националног шампионата. Црвено-бели јуниори су дошли до предности у раној фази меча, а голове за изабранике Марка Неђића су постигли Александар Кахвић и Никола Кнежевић. Пулени Милана Стегњаића су били бољи на домаћем терену од екипе ИМТ – а и заслужено славили са 3:1. Меч се играо по изузетно незгодном времену, али је игра нашег тима ипак била лепршева. Мрежу ривала су затресли Алексеј Голијанин и Матеја Бојовић који је два пута био егзекутор на сусрету са „трактористима“.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ, ТАБЕЛА ПОСЛЕ 36. КОЛА:

1. Црвена звезда, 86 бодова, гол разлика 103:26

2. Партизан, 77 бодова, гол разлика 88:47

3. Војводина, 77 бодова, гол разлика 66:31

——-

7. Графичар, 53 бодова, гол разлика 49:43

СТРЕЛЦИ: Никола Кнежевић (21 гол, Црвена звезда), Матеја Бачанин (15 голова, Црвена звезда), Никола Митуљикић (12 голова, Црвена звезда), Марко Стојановић (8 голова, Црвена звезда).

Ученици Николе Митића су на свом терену савладали Рад са 4:1 у оквиру 36. кола Кадетске лиге Србије. Црвено-бели су били изузетно голгетерски расположени, имали су иницијативу током већег дела сусрета и заслужено славили. Голове су постигли Давор Ракић, Матеја Бубањ, као и Јован Шљивић који је био двоструки стрелац на овој утакмици. Кадети Графичара су били сјајни у мечу против Телеоптика и потпуно заслужено славили са 5:0 у оквиру 36. кола домаћег шампионата. Противник није имао решење за сјајног Луку Бошковића који је забележио „покер“ лепих голова, а у стрелце се уписао и Андреј Шкобаљ који је затресао мрежу одличним ударцем са ивице казненог простора гостију.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ, ТАБЕЛА ПОСЛЕ 36. КОЛА:

1. Партизан, 97 бодова, гол разлика 135:20

2. Војводина, 89 бодова, гол разлика 107:33

3. Чукарички, 85 бодова, гол разлика 114:36

4. Црвена звезда, 81 бодова, гол разлика 108:33

5. Графичар, 66 бода, гол разлика 90:46

СТРЕЛЦИ: Мирко Николашевић (26 голова, Црвена звезда), Лука Бошковић (22 гола, Графичар), Матеја Бубањ (19 голова, Црвена зведа), Игњат Брајић (11 голова, Графичар).

Графоси су били успешни на гостовању у Краљеву где су савладали екипу Слоге, у претпоследњем колу Прве лиге Србије. Изабраници Бошка Ђуровског су славили са 3:1 у Краљеву, а поготке су забележили Усман Маронг, Матија Мркела и Борислав Бурмаз који је био прецизан са „креча“. Наш тим је добром игром стигао до тријумфа у овом сусрету, због чега ће последњи лигашки меч сачекати у добром расположењу.

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ, ТАБЕЛА ПОСЛЕ 33. КОЛА:

1. Раднички 1923, 66 бодова, гол разлика 48:24

2. Колубара, 66 бодова, гол разлика 49:30

3. Кабел, 62 бода, гол разлика 39:18

——-

8. Графичар, 48 бодова, гол разлика 44:34

СТРЕЛЦИ: Борисав Бурмаз (8 голова), Дејан Видић (4 гола) Немања Стојић, Норман Кембел, Лазар Марјановић (3 гола).

Млађи кадети црвено-белих су били одлични у мечу на гостовању против ИМТ – а и заслужено тријумфовали са 2:0. Изабраници Срђана Бугарског константно су притискали одбрану ривала и створили велики број прилика пред голом домаћина, а голове за наше бисере су постили Стефан Радујко и Радован Ракић.

Пионири Црвене звезде фантастичном игром дошли су до убедљиве победе на гостовању у Земуну. Изабраници Бојана Маћешића су славили са 7:1, чиме су показали изузетну голгетерску ефикасност. Наш тим је диктирао темпо меча од самог старта, а на самом старту фантастични Андреј Петровић довео је голом са центра црвено-беле у предност. До краја сусрета мрежу домаћина су погађали Вељко Вукојевић, Лука Ђорђевић, Андреј Младеновић, Алекса Церовић, као и расположени Душан Жагар који је два пута матирао голмана Земуна.

Успешни су били и млађи пионири Звезде. Пулени Уроша Урошевића су славили на гостујућем терену против годину дана старије екипе Вождовца са 3:1. Мрежу ривала два пута је затресао Павле Штулић, док је тријумф потврдио Душан Петковић. Такође, наши бисери које предводи Дејан Шиљковић, вратили су се са гостовања са читавим пленом, јер су у гостима савладали обреновачки Раднички са 4:0. Млађи пионири Графоса су одиграли одличан меч, а голове су постигли Младен Грујић, Урош Ђорђевић, Тодор Топаловић и Петар Поповић.

Петлићи Црвене звезде изгубили су од годину дана старијих петлића Графичара са 2:1 у оквиру деветог кола лигашког такмичења. Обе екипе су се приказале у правом светлу и показали да наш клуб има добру будућност. Виђено је пуно борбе на терену, а Данило Тешић и Влада Вучић су могли да буду задовољни због квалитета игре који је виђен на терену. Петлићи Графоса су дошли до предности голом Луке Јовановића, који је затресао мрежу са дистанце. Потом су пулени Данила Тешића стигли до поравнања резултата поготком Филипа Димитријевића. Обе екипе су биле жељне тријумфа, а гол одлуке је постигао Новак Бошковић, који је поставио коначних 2:1 за Графосе.

The post Звездини бисери – Омладинци освојили титулу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment