Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеПрипремеФудбал

Терзић: „Сваке године подижемо лествицу“

Фудбалери Црвене звезде су стартовали припреме за сезону, а по већ добром старом обичају им се обратио и генерални директор нашег клуба Звездан Терзић који је детаљније открио шта је то саопштио нашим ведетама од којих се и у овој такмичарској години очекује много.

Пожелео сам им успешну сезону, здравље…Предочили смо им обавезе и циљеве уз подсећање да Црвена звезда увек подиже лествицу, али зна се шта су очекивања. То је Лига шампиона, освајање шампионске титуле и све то они добро знају. Нема овде нових играча, сви су прошли кроз састанке и припреме. Није лако играти у Звезди, велики је притисак…И ове године нас чека 56 утакмица без права на пораз. Прошла сезона је била фантастична, надам се да ћемо све то поновити. Требаће нам среће, али и то се заслужује. Радимо добро, јако и страствено. Много улажемо и резултати нису случајни – почео је Терзић.

Сматра генерални директор нашег клуба да смо данас квалитетнији што се играчког кадра тиче, у односу на крај прошле сезоне.

– Нама је највеће појачање то што смо сачували комплетну екипу у односу на прошлу сезону. Сматрам и да смо квалитетнији у одбрани, јер смо довели Драговића и вратили Бабића који је годину дана стицао искуство у лиги где има много брзих играча. Видећете, ово је други Бабић у односу на оног који је отишао. Клуб је само напустио Милуновић из задње линије. Ми смо осредњи клуб у Европи што се тиче буџета, и наш највећи квалитет мора да буде да сачувамо тим. Много екипа улази у нову сезону без најбољих играча из претходне, а ми смо успели да сачувамо окосницу и пошаљемо сјајну поруку. Продужетак уговора тренера Станковића говори о томе да и он верује у овај пројекат. Ту је и Катаи који је парафирао, а надам се да ће ускоро то учинити и Иванић. Тиме би сачували „костур“ тима. Ми већ сад знамо најбољих 11 и сутра да почну квалификације – спремни смо. Не кријемо да радимо на довођењу нападача и левог бека, то је неопходно. Остало може да се деси, али ово је приоритет.

Детаљније је Терзић говорио о фудбалерима који су се у претходном периоду кроз медије доводили у везу са нашим клубом.

– Пријовић се није уклопио у оно што нама треба. Не само финансијски, него по много основа. Показао је да надобудност и општа је процена да се не би уклопио у свлачионицу. Много већи играчи су долазили у Звезду, па су показивали поштовање према клубу. Ми нисмо видели ту жељу и страст код њега. Онај ко дође, мора максимално да буде посвећен фудбалу, нашим циљевима и саиграчима. Тако да смо се повукли из преговора са њим. Што се Коларова тиче, баш јуче смо разговарали. Није реално да се врати. Имао је операцију дискус херније, а нама треба Коларов потпуно спреман за квалификације. Због свега тога, не би могао ни данас да бдуе на прозивци, тако да смо за сада одустали од тога. Крстичић хоће да се врати у Београд из породичних разлога. Отишао је у Атину на разговоре са клубом. Има 31 годину и није реално да ми плаћамо обештећење за њега, то се нигде не ради у свету. Он је добар момак, оставио је сјајан утисак код нас и добро дошао је у Црвену звезду, ако нађе заједнички језик са Аек-ом. У Суперлиги просто нема играча за нас. Све што има квалитет, дође код нас у млађе селекције. Деси се да се појави неко попут Станића на чијем трансферу радимо и надам се да ћемо то убрзо завршити.

Увек су актуелне и приче о одласцима…

– У претходних седам година имамо тренд да од трансфера инкасирамо између 10 и 12 милиона евра годишње. То је нешто што нам треба да попунимо буџет. Видећемо за одласке…Биће понуда за младе играче, док они кључни не могу да иду док се не заврше квалификације.

Наш клуб напредује и по питању инфраструктуре.

– Пуштамо 15. јула у рад Медико блок и нову теретану.

За крај говорио је и ситуацији у српском фудбалу.

– Причам од зимус са Вучелићем из редова нашег вечитог ривала да треба да седнемо и разговарамо. Говорио сам то и у медијима. У суштини, нас муче исти проблеми и поклопићемо се око свега, осим по питању суђења. А опет и ту се слажемо да се не слажемо. Све остале теме су заједничке, попут система такмичења, млађих батегорија, бонуса, странаца, прописа… Због неких препуцавања из прошлости која су превазишла меру доброг укуса, профитирали су људи који немају капацитет да вдое савез. Резултирало се променом статута, укидањем заједнице Суперлигаша… Невероватно је да ми немамо састанке са руководствима других клубова. Договорили смо се сад да се виђамо једном месечно.

Ипак, о променама у Фудбалском савезу Србије, Терзић није желео много да говори.

Звезда је пасивна што се тиче савеза. Нисмо се мешали, нити желимо да коментаришемо ко заиста руководи савезом. Ми морамо да имамо озбиљно руководство које ће да комуницирамо са Црвеном звездом и Партизаном. Да би се дошло до тога, морају да се распишу избори. Надам се да ће се све то до новембра завршити. Морам да подвучем једну ствар да је ФСС увек био са стране. Када смо правили историјске успехе, нисмо имали комуникацију са њима – закључио је Терзић.

The post Терзић: Сваке године подижемо лествицу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE јун 24, 2021 at 21:15

MISLIM DA JE LESTVICA SADA SPUŠTANA I TONEMO VEĆ U KVALIFIKACIJAMA

Reply

Leave a Comment