Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМлађе категоријеНајновијеФудбал

Сигурна победа кадета

Кадети Црвене звезде су савладали ФК Аду на гостујућем терену са 3:0 у оквиру другог кола националног првенства. Изабраници Слађана Николића су остварили рутинску победу и забележили прва три бода у сезони, а голове за наш тим су постигли Стефан Миладиновић, Алексеј Вукичевић и Лазар Ђурић.

ФК Ада – Црвена звезда 0:3 (0:1)

Стадион: „ФСБ Ада Циганлија“.

Судија: Урош Бакић.

Стрелци: С. Миладиновић у 13, Вукичевић у 48. и Ђурић у 68. минуту (из једанаестерца).

Жути картон: Илић (Ада).

ФК Ада: Илић, Луковић, Гомирац, Берлоти, Ергарац, Џамбас, С. Грандић, Н. Грандић, Ђорђевић, Живковић, Поповић.

ФК Црвена звезда: Ј. Миладиновић, Недељковић (од 70. Остојић), Вукичевић (од 80. Ђокић), Николић, Д. Ђурић (од 70. Стојсављевић), Л. Ђурић, С. Миладиновић, Радоњић (од 70. Димитријевић), Шљивић, Вукојевић (од 80. Шкобаљ), Бубањ.

Кренули су офанзивно фудбалери Црвене звезде од старта утакмице, а добра игра нашег тима крунисана је голом у 13. минуту утакмице. Радоњић је послао лопту на десни бок према Стефану Маринковићу који је шутирао снажно са ивице казненог простора, а лопта се од пречке одбила у мрежу за предност нашег тима од 1:0. У наредних неколико минута меча покушали су Шљивић и Бубањ, али промене резултата није било. Наредну шансу наш тим је имао преко Лазара Ђурића који је шутирао са дистанце, али је лопта отишла преко гола у 30. минуту. После само четири минута Радоњић је шутирао из слободног ударца, али нажалост лопта је прошла тик поред леве стативе гола Илића. До краја првог дела игре играло се чврсто на средини терена без превише шанси.

У 47. минуту Ђурић је шутирао главом после центаршута из угла Шљивића, али је голман Аде врховима прстију скренуо лопту у коренер. Управо после тог ударца из угла црвено-бели су увећали предност, корнер је извео Радоњић, а после гужве у казненом простору домаће екипе најбоље се снашао Вукичевић и постигао свој први гол у овој сезони. Играо се 66. минут када је Бубањ послао одлично додавање „испод лакта“ према Радоњићу који је изашао у ситуацију „један на један“ са Илићем, а голман Аде је на непрописан начин зауставио Звездину „десетку“ па је главни арбитар показао на белу тачку. Одговорност извођења једенаестерца је преузео Лазар Ђурић и успешно матирао Илића за 3:0. Наставили су да нападају наши фудбалери, а наредну шансу је имао Бубањ у 73. минуту када је његов покушај успео да заустави чувар мреже домаћег тима, лопта се одбила до Шљивића који је шутирао из непосредне близине, али са гол линије његов покушај је зауставио Луковић тако да промене резултата није било. Наредну утакмицу изабраници Слађана Никола ће играти на свом терену када ће дочекати екипу Земуна.

The post Сигурна победа кадета appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment