Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Повреда Лазаревића није теже природе. Спреман за дуел у Тел Авиву

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић много проблема има на старту нове сезоне. Велики је број повређених кошаркаша, неки се полако и враћају у тренажни процес, а уз све наведено Мајк Цирбес је недавно имао и позитиван налаз на вирус COVID-19. И поред свега наши кошаркаши су успешно стартовали у новој сезони. На старту регионалне АдмиралБет АБА лиге црвено-бели су остварили два тријумфа (Сплит 97:61 и Будућност ВОЛИ 71:63), док су у 1. колу Евролиге били на корак од сензације у Истанбулу против фаворизованог Фенербахчеа.

Ипак, сам дерби сусрет у другој рунди регионалног такмичења потенцијално је донео нову главобољу свима у клубу са Малог Калемегдана. Наиме, на нешто мање од минут и по пре краја сусрета када је наша екипа већ имала „победу у џепу“, млади кошаркаш нашег клуба Стефан Лазаревић остварио је офанзивни скок, али је том приликом одгурнут од стране кошаркаша Будућности Џастина Кобса и при паду је ударио главом о паркет. Комплетну сцену није било пријатно гледати, а како је и сам тренер Радоњић по окончању сусрета изјавио, сумњало се на потрес мозга што би свакако Лазаревића на одређени временски период удаљило од паркета.

На сву срећу, према данашњим информацијама повреда Стефана Лазаревића није теже природе и може се очекивати да он заузме своје место у авиону који ће сутра одвести наше кошаркаше на меч 2. кола Евролиге који се игра у Тел Авиву против Макаби Плејтике. Сусрет у „Мевнора Мивтахим Арени“ између израелског и српског шампиона игра се у четвртак 7. октобра са почетком од 20:05 часова.

(фото: aba-liga.com)

Повезане вести

Leave a Comment