Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда боља од Меге за 16. тријумф у АБА лиги

Дупли програм Евролиге, велики умор поготово када имамо у виду да је током јануара цео састав црвено-белих био суочен са здравственим проблемима и мотивисан ривал сачекали су Црвену звезду мтс. Ипак, црвено-бели су на својој страни имали квалитет, али и велику жељу да новим тријумфом у АБА лиги очврсну лидерску позицију на табели. Победа се није доводила у питање и Црвена звезда је славила на гостовању Меги резултатом 69:76.

Преломни моменти догодили су се у завршници треће четвртине када су једни од најискуснијих, капитен Бранко Лазић и Никола Калинић креирали серију 7:0 која је донела црвено-белима двоцифрену предност (52:63). Изабраници Дејана Радоњића преузели су тада потпуну контролу, имали на свом конту и 15 поена предности (54:69).

Сјајан меч одиграо је Огњен Кузмић који је постигао 17 поена и имао шест скокова. Пратили су га Никола Ивановић и Огњен Добрић који су убацили по 11 кошева. Ивановић је на свом конту имао и шест скокова, док је Добрић уписао пет ухваћених лопти.

Од почетка утакмице играло се у брзом ритму, а у првом плану су били центри на обе стране. Већ у раној фази утакмице Огњен Кузмић је постигао девет поена, а Карло Матковић 12. Играло се кош за кош и практично ниједна екипа није успевала да дође до осетнијег вођства.

У завршници четвртине црвено-бели су имали пад концетрације, а одбрана није била на препознатљивом нивоу и Мега је неким лакшим поенима стекла седам поена предности (25:18). Капитен Бранко Лазић је поенима са линије пенала смањио предност ривала пред почетак друге четвртине (25:20).

Црвено-бели су у наставку уводили игру у ритам који више њима одговара. Чврста одбрана свела је Мегу на свега 11 поена за скоро осам минута игре и црвено-бели су преузели вођство (36:38). Атрактивна тројка Дејана Давидовца са нешто мање од пола терена уз истек времена донела је црвено-белима пет поена предности на полувремену (40:45).

Црвена звезда је добром одбраном чувала вођство у трећој четвртини. У завршници периода је и сјајним нападачким минијатурама Никола Калинића и Бранка Лазића Звезда направила серију 7:0 и стекла прву двоцифрену предност на крају четвртине (52:63).

Црвено-бели су преузели контролу над утакмицом и у потпуности је увели у свој ритам. Предност је ишла и до 15 поена (54:69). Мега је успела да смањи вођство пре свега зонском одбраном, али не и да угрози у било ком тренутку сигурно вођство изабраника Дејана Радоњића.

Наредни меч Црвена звезда игра у Евролиги у петак од 17 часова на веома тешком гостовању Униксу у Казању. Потом следи повратак у Београд и меч 20. кола АБА лиге у ком ће црвено-бели дочекати Задар у дворани ’’Александар Николић’’.

Мега – Црвена звезда мтс 69:76 (25:20, 15:25, 12:18, 17:13)

Црвена звезда мтс: Лазаревић, Волтерс, Давидовац 8 (5ск), Митровић, Лазић 7 (5ск), Калинић 8 (5ск, 4ас), Добрић 11 (5ск), Холинс 7, Ивановић 11 (6ск), Марковић, Вајт 7, Кузмић 17 (6ск).

The post Црвена звезда боља од Меге за 16. тријумф у АБА лиги appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

krvavi zvezdas-DE феб 8, 2022 at 11:51

IMAMO PETORKU ZVANA SMRT:MARKOVIĆ,VAJT,DAVIDOVAC,MITROVIĆ,CIRBES..IMA LI VEĆEG CIRKUSA

Reply
Dragan феб 8, 2022 at 00:48

Pobedili smo..To je u ovom trenutku najbitnije…ali Igramo košarku od pre 30 godina… jedan bek šuter 8 koševa iz igre, drugi 5 koševa iz igre i 2 šuta koja nisu dobacila do obruča…imamo jednog pleja čiji su koeficijenti od kako je došao u Zvezdi: – 20 do -50. Ako sa ovim šabanima osvojimo Kup – podići spomenik Radonji(iako je on definitivno prevaziđen trenrr).

Reply
Veteran Sever феб 7, 2022 at 22:57

Uskok 13 poena, 7 asistencija, 4 skoka( kao plej!!!!). Markovic, Lazarević, Volters i Holins zajedno 7 poena, 3 asistrncije, 2 skoka. Uskok u Zvezdi igrao za 56.000 evra po sezoni, a ova četiri naša dunstera za 610.000 evra. Bravo i za Radonju i za Čovića. Pojma nemaju koliko nemaju pojma.

Reply

Leave a Comment