Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезду чека лепа европска будућност

Црвена звезда је одиграла још једну фантастичну европску сезону, а резултати које смо постизали у континенталним такмичењима у претходних пет година, довели су до тога да наш клуб буде рекордно пласиран на УЕФА листи, али и да Србија има два представника у Лиги шампиона.

Експоненцијални раст нашег клуба на УЕФА листи у претходних пет година, јасно говори о томе да Црвена звезда остварује запажене резултате у континенталним такмичењима, и да се из сезоне у сезону постављају све већи циљеви. Када је Црвена звезда почела петогодишњи европски пут, налазила се на 195. месту са 7.325 освојених бодова. Данас – наш клуб је 34. са 46 хиљада бодова. И не само то, и Србија је тада била на 28. месту, а данас је 11. Све то захваљујући успесима Црвене звезде у Лиги шампиона и Лиги Европе.

Што се тиче Црвене звезде и освајања бодова: 2017/18 – 8 хиљада, 2018/19 – 7 хиљада, 2019/20 – 6 хиљада, 2020/21 – 10 хиљада, 2021/22 – 15 хиљада. Према пројекцијама за наредне сезоне које се тичу „одбране“ бодова, чини се да још бољи дани чекају Црвену звезду, која ће бити и носилац у свим квалификационим утакмицама, што такође говори о побољшаном пласману у односу на неке раније године.

Конкретно, уколико Црвена звезда понови освојен број бодова из сезоне 2017/18 – наредну такмичарску годину би требало да завршимо 34, а Србија да остане на 11. месту. Сваке следеће године, то би требало да буде још боље (2024 – Црвена звезда на 33. месту, Србија на 10; 2025 – Црвена звезда на 25. месту, Србија на 9).

Све ово је у случају да се понове успеси из претходних пет година, али када се узме у обзир да је Црвена звезда сада у бољем положају када је реч о квалификацијама и статусу носиоца, те да смо из године у годину фудбалски све квалитетнији, верујемо да ће наши резултати бити још бољи, те да ће се надмашити и ове пројекције, које добро звуче.

The post Звезду чека лепа европска будућност appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment