Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Митровић у друштву љубимаца звездаша

Црвена звезда савладала је екипу Младости из Лучана у оквиру утакмице трећег кола Суперлиге Србије резултатом 2:1, а главни утисак оставио је нови шраф у црвено-белој машинерији – Стефан Митровић, који је свој деби крунисао поготком.

Талентовани офанзивац се на најбољи могући начин представио заљубљеницима у црвено-беле боје – поготком на првој утакмици, а затим и трком ка трибини где су се налазили најватренији навијачи Црвене звезде. Митровић је дебитовао уласком у игру на старту другог полувремена меча против Младости из Лучана, а већ је у 71. минуту утакмице затресао мрежу противника, и то на асистенцију његовог доскорашњег идола, а данашњег саиграча – Александра Катаија. Погодак на премијерној утакмици у дресу Црвене звезде је огромно достигнуће, јер је само малом броју фудбалера то пошло за руком, а они који су се на дебију уписали у стрелце заувек су остали у срцима Звездиних присталица.

Најбржи погодак на дебију у црвено-белом дресу постигао је и тренутни фудбалер нашег развојног тима Графичара – Филип Касалица, који се на мечу против екипе Смедерева, одиграном пре нешто више од десет година, уписао у стрелце после свега 73 секунде. Овим поготком Касалица је оборио рекорд стар 61. годину, који је држао најбољи стрелац у историји нашег клуба – Бора Костић. Легендарни фудбалер Црвене звезде затресао је мрежу на свом дебију после три минута проведених на терену.

Армија навијача нашег клуба се са осмехом сећа и тренутка када је Лука Јовић постао најмлађи стрелац у историји Црвене звезде. Са свега шеснаест година, пет месеци и пет дана, талентовани центарфор заиграо је по први пут у сениорској екипи Звезде, и тај јубилеј је обележио поготком, те најавио своју блиставу каријеру. Голом којим је донео изједначење и коначан резултат од 3:3 на дуелу против Војводине 2014. године, срушио је рекорд садашњег шефа стручног штаба нашег тима – Дејана Станковића. Мистер је свој први сениорски погодак за Црвену звезду постигао са скоро 17 година.

Првенац на дебију се не догађа често, али је хет-трик у првој утакмици у новом клубу права реткост! То се у богатој историји Црвене звезде догодило само једном, а „кривац“ је био Огњен Мудрински. Деби из снова је уписао у трилеру против нишког Радничког 2012. године, када је Звезда два пута губила, али предвођена мајсторијама Мудринског није одустајала до самог краја утакмице. Потпуни преокрет на том мечу донео је Мудрински његовим трећим поготком у последњим секундама надокнаде времена.

Очито да је ово сезона дебитаната стрелаца Црвене звезде, јер су сем поменутог Стефана Митровића, првенцом премијере обележили и Кингс Кангва и Осман Букари, головима на сусрету против Радничког из Ниша у првом колу Суперлиге Србије. Претходне такмичарске године Охи Омојуанфо је постигао гол на самом старту каријере у Звезди, чиме је најавио његове голгетерске способности. Верујемо да је погодак Стефана Митровића у Лучанима само први од многих у светом дресу Црвене звезде.

Прва наредна утакмица Црвене звезде је у петак од 21 час када ћемо дочекати Радник, а Митровић ће поново имати прилику да засија.

The post Митровић у друштву љубимаца звездаша appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment