Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милојевић: Могли смо до победе

Утакмица 168. вечитог дербија завршена је резултатом 1:1, а утиске после утакмице деветог кола Суперлиге Србије изнео је шеф стручног штаба нашег тима Милош Милојевић.

Утисак је да је била добра првенствена утакмица. Првих 30 минута је модел како треба играти, а онда смо свесно, несвесно или из неких других разлога, јер се и противник пита, препустили неке ствари које нисмо желели. Постигли смо еврогол, имали пар добрих ситуација, али нисмо били конкретни у завршници. Треба нам више агресивнијих долазака у шеснаестерац и бољих одлука. Конкретно – да завршимо више напада. Могли смо да будемо убојитији и из прекида, имамо квалитет и радили смо на томе, тако да је то нешто за чим жалим – почео је Милојевић.

Вечити ривал је гол постигао из пенала после интервенције из ВАР собе.

– Никада не коментаришем судијске одлуке. Звао га је ВАР, размишљао је дуго, и верујем у то да ако има правде, онда се све изједначи. Некад вас оштете, некад не. Не кажем да смо оштећени, јер нисам видео ситуацију.

Сматра Милојевић да смо морали да будемо конкретнији у завршници.

– И пре и после гола смо имали две, три добре ситуације, практично нападе четири на два и четири на три, где нам је фалио квалитетнији задњи пас, рецимо у ситуацији Катаија и Букарија. То у великој утакмици морате да искористите, јер тиме „затворите“ утакмицу и уживате у фудбалу. Они су то искористили како јесу, али не могу да се жалим на однос играча. Видели сте и да су на крају утакмице сели на траву, незадовољни бодом, то је карактер екипе и показатељ колико верују у себе. Што се физичке спреме тиче, то није параметар који треба оцењивати. Већ за викенд нас очекује ТСЦ, па онда утакмица са Монаком, тако да верујем да на мотивацију можемо да одиграмо пет, шест утакмица, а после тога иде репрезентативна пауза где ћемо радити, па ако нам буде требало и да више напунимо резервоар.

Није га колега са клупе црно-белих изненадио поставом и тактиком.

– Извели су најквалитетнију поставу, „жртвовали“ Фејсу да би имали бонуса у Белићу. То смо очекивали, или то, или са три назад, или да Јовић или Петковић буду бонуси, али није то био фактор изненађења. Да су нас изненадили, не би добро ушли у утакмицу. Није ово припрема за Монако што се тиче састава, прво нас чека ТСЦ.

За крај, није Милојевић задовољан бодом.

Нисам задовољан бодом, иако поштујем Партизан као противника. Не могу да кажем да сам незадовољан у потпуности, али нисам ни задовољан. Имали смо моменат да добијемо, дало би нам на самопоуздању, али момцима и залагањем сам задовољан. То је фудбал, моменат непажње и казна. Ипак, и да смо победили, не би првенство било решено, јер нико у септембру није освојио трофеј. С друге стране, ово је опомена за играче да се не опуштамо и да идемо даље из меча у меч. Мало слатко, мало горко – подвукао је Милојевић.

The post Милојевић: Могли смо до победе appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment