Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Рендулићеви пулени спремни за Лигу шампиона

Омладинска селекција Црвене звезде ће у оквиру првог кола Лиге шампиона за младе одмерити снаге са кипарском Омонијом. Први меч је на програму 14. септембра у Београду, док ће реванш сусрет бити одигран 5. октобра на Кипру. Очекивања и утиске након жреба изнео је стратег јуниорске селекције црвено-белих Зоран Рендулић.

С обзиром какви противници су били могући на папиру, сматрам да смо добили сасвим коректног ривала. Сигурно је да ћемо се после прве утакмице боље упознати и ми са њима, али и они са нама. Незахвално је говорити у омладиснком фудбалу о стању противника, али гледајући по сениорском фудбалу, сигурно да смо могли извући теже ривале. Били су ту и Нант, Генк и Јанг бојс, тако да могу да кажем да смо прошли сасвим коректно. Чека нас тежак распоред. Прву утакмицу ћемо играти на домаћем терену и доста више ћемо знати после ње, али сигурно да ћемо се распитати максимално и пре меча – почео је Рендулић.

Није некадашњи првотимац Црвене звезде имао прилику да се упозна са противником, али следи детаљна анализа.

– Нисам имао прилику да их упознам, јер сам и даље у процесу уласка у омладинским фудбалом. Имамо информације од прошле године, али то је вероватно сада потпуно другачија екипа, тако да ћемо сигурно одрадити скаутинг и комплетну анализу.

Повреде су проблем од старта сезоне, али ће екипа бити спремна све изазове.

– Мислим да смо на добром путу и да ствари тек треба да се искристалишу. Било је и повређених играча, као и момака који су у процесу опоравка. Сматрам да резултатски нисмо лоше прошли, осим утакмице против Новог Пазара. То је био лош дан за цео тим, али мислим да смо извукли поуке. У Звезди мора да се побеђује, али ако је морао да се деси један лош дан, онда је то у Новом Пазару. Верујем да ћемо научити из пораза и да ће се екипа тек искристалисати. Враћа се неколико играча, тако да ћемо имати већи ростер него до сада.

Тежак распоред је пред изабраницима Зорана Рендулића.

Ако прођемо Омонију, а надам се да хоћемо, чека нас вероватно АЗ Алкмар. Из дана у дан ћемо дизати форму и бићемо спремни за прво коло, а верујем и друго. Морамо ићи од утакмице до утакмице. У првенству имамо тежак распоред, с обзиром на то да нас у октобру очекује и дерби. Много више ствари ћемо знати тада – закључио је Рендулић.

The post Иза југа Маракане – Рендулићеви пулени спремни за Лигу шампиона appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment