Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Рендулић: Одлично друго полувреме

Омладинска селекција Црвене звезде је ремизирала против АЗ Алкмара резултатом 2:2 у оквиру прве утакмице другог кола Лиге шампиона за младе. Шеф стручног штаба наших јуниора – Зоран Рендулић је изнео утиске после одличног издања црвено-белих у другомполувремену и херојској партији младих фудбалера.

Мислим да смо прво полувреме утакмице препустили противнику и да нисмо уопште играли. Нисмо приказали ништа од онога што смо договорили пре меча. Слично је изгледала утакмица првих пола сата против Спортинга. Међутим, на полувремену смо се договорили шта треба да радимо и момци су већ после прва три минута и гола видели да могу. Причали смо, гледали видео анализу, играли против једне озбиљне екипе, нисмо још ништа урадили, али дошли смо до тога да имамо активан резултат. То не мора ништа да значи, сматрам да нас очекује много озбиљнија утакмица у Београду – рекао је Рендулић.

Издигли су се наши јуниори у наставку утакмице, постигли два гола и обезбедили одличан резултат за реванш сусрет 1. новембра.

– Знали смо да су много добри на лопти, то је препознатљива холандска школа. Нису случајно шампиони Холандије. Међутим, доста смо им помогли у смислу да смо стајали далеко од играча. Дали смо им самопоуздање, поготово после првог гола који смо лако примили. Издржали смо добро прво полувреме да је остало 2:0, али и код 2:1 смо имали два зицера што је значило да смо и ми могли да решимо. Мислим да ћемо боље припремити утакмицу, опет су момци добили самопоуздање. Много је значила утакмица против Спортинга на психолошком плану.

Велику и значајну улогу су имали млади момци који редовно раде и конкуришу за састав у првом тиму Црвене звезде.

– Код три играча из првог тима, Лековића, Станковића и Мијатовића се види да нису у ритму, али то је и нормално. Њима ће много значити утакмица и за даље изазове у првом тиму, као и за реванш.

Млади стратег још једном истиче да његове изабранике очекује велики испит и посао у реваншу, али да његова екипа непрестано напредује.

Причам константно играчима да морају 90 минута да држе висок ритам. Против Спортинга смо исто одиграли врхунско друго полувреме. Нервирам се јер противнику дајемо 30 минута да много простора и слободе на терену, али то је процес сазревања. То су момци који треба да пређу у сениорски фудбал. Ово су невиђена искуства, три европске утакмице од Омоније до Спортинга и сад АЗ Алкмара. Из утакмице у утакмицу ћемо изгледати све боље и покушати да издржимо 90 минута висок ритам офанзивно и дефанзивно. У другом полувремену смо показали да можемо да играмо одличан фудбал. Тек треба да се спремимо, очекује нас тешка утакмица у реваншу – закључио је Рендулић.

The post Рендулић: Одлично друго полувреме appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment