Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездина 70. победа у Лиги Европе за улазак у топ 10

Фудбалери Црвене звезде су тријумфом над Трабзоном уписали 70. победу у Лиги Европе, чиме смо ушли у топ 10 када је реч о том параметру и иза себе оставили многе великане са Старог континента.

Веома важан тријумф и још једно незаборавно вече на Маракани приредили су нам изабраници Милоша Милојевића. Погоци два Александра – Катаија и Пешића, оставили су Црвеној звезди могућност да о својој судбини одлучују у последњем колу, на гостовању Монаку, које нимало неће бити лако. Пратићемо и резултат меча Трабзон – Ференцварош, али нема дилеме да утакмица са Монаком подсећа на ону прошле године против Браге, када смо такође у последњем колу одлучивали о својој судбини. Тада нам је био довољан и нерешен резултат, али нема сумње да у Монаку идемо на тријумф. Била би то 71. победа чиме би се на тој листи изједначили са Лацијом и Бордоом, а о томе колико је синоћња победа била важна говори податак да смо престигли Атлетико из Мадрида који је на коти од 69 тријумфа.

Интересантно је да Звезду у Лиги Европе има више победа од великана као што су Ливерпул, Валенсија, Бенфика, Зенит, Ренџерс, Бајер Леверкузен, Милан који се котирају између 50 и 70 тријумфа. Када је реч о ривалима из наше групе – Ференцварош је на 41, Трабзон на 35, а Монако 31 оствареној победи. Нема сумње да је Звезда далеко успешнија од сва три клуба када је реч о европским достигнућима.

НАЈВИШЕ ПОБЕДА У ЛИГИ ЕВРОПЕ:

1. Интер – 96
2. Спортинг Лисабон – 90
3. Севиља – 88
4. ПСВ – 86
5. Тотенхем – 83
6. Клуб Бриж – 79
7. Јувентус и Рома – 75
8. Ајакс и Андерлехт – 73
9. Лацио и Бордо – 71
10. Црвена звезда – 70

The post Звездина 70. победа у Лиги Европе за улазак у топ 10 appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment