Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Пиргић обележио полусезону омладинаца

Капитен, а уједно и најстарији фудбалер у чети Зорана Рендулића – Стефан Пиргић, обележио је полусезону наше омладинске селекције издвојивши се као први стрелац са 10 голова и најбољи асистент са шест пасова који су претворени у поготке.

Поприлично сам задовољан полусезоном, иако је утисак да често резултати нису пратили нашу игру, те је то главни разлог због ког смо други на табели, али чека нас пролеће и борба за титулу. Показало се током јесени то да је у фудбалу све могуће и да мали пад концентрације може да се обије о главу, што се нама дешавало. Желимо да умањимо грешке што је више могуће и да одбранимо титулу – почиње нападач рођен 2003. године.

Личним партијама може да буде изузетно задовољан…

– Пре свега морам да истакнем да ми је част и привилегија да носим капитенску траку у Црвеној звезди. Привикао сам се, прија ми и већа одговорност на терену коју имам, тако да су голови и асистенције производ тога. Драго ми је што сам и током јесени покривао више позиција у тиму, свиђа ми се поливалентност коју имам, а статистика је дошла услед тимског напора. Тим избацује појединце, овог пута сам ја најефикаснији, а следећег пута ће бити неко други.

Услед правила о двогодишњем боравку у клубу, Пиргић није имао право да наступа у Лиги шампиона за младе, али је бодрио саиграче из првих редова.

– Хвала тренеру Рендулићу који ме је повео на Кипар како бих бодрио саиграче, иако нисам имао право да играм. То је доказ да смо јак колектив. Наравно, у првим редовима сам био на утакмицама у Београду и мислим да нисмо заслужили да испаднемо. Саиграчи су се лавовски борили, а на крају су пенали превагнули у корист АЗ Алкмара.

Сарадња са Зораном Рендулићем је изврсна.

Имамо другарски однос, али се изузетно поштујемо. Када је дошао, осетила се нова енергија и већ по доласку, баш када сам давао интервју са Звезда ТВ, рекао сам да већ осетимо да је реч о тренеру великих амбиција који се залаже за нас и жели да извуче максимум, како бисмо сутра могли да будемо спремни за сениорски фудбал и дрес Црвене звезде. Прија ми сарадња, како са њим, тако и са читавим стручним штабом и мислим да моје игре на терену показују и то, али и чињеницу да је један од најбољих тренера са којима сам радио. Већ сад могу да кажем да сам доста тога научио од њега, а савети које ми даје су драгоцени. Оно што генерално желим да истакнем како бих заокружио причу је то да није мала ствар одиграти више од 30 утакмица за полусезону, поготово у јуниорском узрасту, али пут којим нас води Зоран Рендулић је прави – закључио је Пиргић.

The post Пиргић обележио полусезону омладинаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment