Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши изабрали фотографију године

Година за нама је пуна догађаја и успеха о којима ће се причати далеко у будућности међу навијачима Црвене звезде. Најлепши и најзначајнији моменти су овековечени објективима фотоапарата, а за најупечатљивију фотографију 2022. године одабрали сте ону која је настала на прослави поготка фудбалера нашег тима са најватренијим звездашима.

У мноштву фотографија насталих у 2022. години, ми смо издвојили пет иза којих се крију прелепи моменти. Оне приказују приче свих звездаша и сведоче о шармантности наших фудбалера, прослави 33. шампионске титуле, перфектним головима, свечаним тренуцима Звездиних легенди, као и прослави голова и радости са навијачима. Чланови нашег клуба су имали прилику да гласањем, путем Звездине апликације одаберу фотографију године.

Фотографија која је обележила 2022. годину је настала на последњој утакмици у актуелној сезони на гостовању у Сурдулици. Иако смо први дошли до предности на овом сусрету, домаћи тим је успео да поравна скор. До саме завршнице меча је владала неизвеснот, а онда је на сцену ступио Александар Катаи. Слободан ударац у надокнади судијског времена био је поклон за сјајног извођача прекида. Погодио је Магико голманов угао, лопта је затресла мрежу, а онда је уследио делиријум на трибинама. Комплетан тим дотрчао је до места где су најватреније присталице нашег клуба, а дефинитивно ова фотографија „ То не може да се схвати“ је у нашим навијачима пробудила највише емоција, те сте је изгласали за најлепшу са 442 гласа.

Друго место са 372 гласа је освојила фотографија „Још једна победа и титула“ на којој се налазе наши фудбалери испод северне трибине на прослави 33. титуле првака државе. Утакмица против Вождовца на крцатој Маракани, где су се високо у небо вијорили црвено-бели барјаци, је била последња у претходној сезони. Победом од 3:1 смо оверили прво место, а традиционално фотографисање после меча обележено је на трим стази нашег стадиона.

Фотографија „Џаја је Звездина једанаестица“ је заузела треће место са 254 гласа. Почасни предсеник клуба и трећа Звездина звезда – легендарни Драган Џајић је у септембру ове године прославио 60 година у свом вољеном клубу. Том приликом приређена је представа у Народном позоришту, а након исте свим гледаоцима се обратио генерални директор нашег клуба Звездан Терзић и саопштио да се у част велемајстора Џаје број 11 званично повлачи из употребе.

Са 190 гласова на четвртом месту се нашла фотограија „Канга и пехар“. Репрезентативац Габона важи за једног од најинтересантнијих играча нашег тима, а управо фотографије Канге сваке сезоне купе срца многих навијача. При свечаној церемонији доделе медаља, везни фудбалер је искористио тренутак да изблиза погледа пехар намењен освајачу првенства, а то није могло да прође без реакције наших клупских фотографа.

Са 105 гласова пету позцију је заузела фотографија „Митровићев трк“, које је настала на утакмици против Ференцвароша у Мађарској у оквиру четвртог кола групне фазе Лиге Европе. Још једна одлична акција нашег тима крунисана је голом брзог крила, који је демонстрирао супериоран трк.

Ове фотографије су неизостављив део историјске архиве Црвене звезде, а верујемо да ће у наредној години бити још феноменалних момената и кадрова.

The post Звездаши изабрали фотографију године appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment